KRS247.no

Henter værvarsel...

Vilje, innsats og tålmodighet

Fine egenskaper å ha generelt, men helt nødvendig når du driver med karate. Om du ønsker å bli god, vel og merke. Og ifølge treneren er de to søstrene som Kristiansand Karate Club sender avgårde til nordisk mesterskap i Danmark denne helgen, veldig gode.

– Fra NM kom de hjem med ett gul og tre sølv, så de er de beste vi har.  Men jeg er veldig spent, det er jo det første internasjonale stevnet for Nilofar Ahmadi, og hun er bare 15 år. Nilab Ahmadi har vært med en gang før, men de skal tross alt representere Norge, sier Ingrid Cecilie Sødal, som er hovedtrener i klubben.

De to søstrene skal gå kata, som er en variant av karate der man viser ett bestemt mønster av bevegelser. Så blir man sammenlignet med en annen motstander, på bakgrunn av teknikk, fysikk og riktig utførelse. Sammen med omkring 36 andre fra Norge skal jentene vise hva de kan, i et mesterskap med 250 deltakere fra 8 land.

– Jeg er litt rusten, så jeg skal ikke delta. Jeg ble dommer for rundt ti år siden, så jeg har fokusert mest på det, sier Ingrid.

Ingrid trener karate selv, men konkurrerer altså ikke lenger. Men hun er veldig klar på hva man får ut av å trene karate.

– Man blir et roligere menneske, og håndterer stress på en annen måte. Man kan jo noe, og blir mer selvsikker, sier hun.

Hør hele intervjuet her:
[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/257773650″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]