KRS247.no

Henter værvarsel...

Har levert inn rytterlisensen i protest

Montérytter Malin Berås  har levert inn rytterlisensen sin, og dermed ikke lenger kan ri og kjøre hester i løp. Rytteren stod i fare for å få lisensen sin for å ri og kjøre løp inndratt av Det Norske Travselskap (DNT). Årsaken var at hun nylig deltok i en reklamefilm for et utenlandsk spillselskap.
– Å levere lisensen var det mest riktige jeg kunne gjøre i denne situasjonen, sier Berås til VG.

– Jeg føler at jeg må gjøre dette for at montésporten skal fremmes enda mer. Leo Vegas har hjulpet meg som sponsor, og nå blir jeg også mer attraktiv, sa Berås da saken først ble kjent.

Fredag kveld skrev Berås på sin egen blogg at hun hadde mottatt et brev fra Det Norske Travselskap, hvor de varslet om at lisensen hennes ville bli inndratt dersom hun fortsatte å livnære seg på hest uten å også bryte kontrakten med spillselskapet.

25-åringen opptrådte i en reklamefilm for Leo Vegas, som er et Malta-basert selskap. Travselskapet reagerer på at hun gjorde dette samtidig som store deler av inntektene til travsporten kommer gjennom Norsk Rikstoto.

Berås kunne valgt å bryte kontrakten med Leo Vegas, men ifølge henne selv var ikke det et alternativ.

– Avtalen var så god økonomisk at jeg ikke kunne si nei, sier hun.

25-åringen debuterte som monterytter i 2005. Hun har ridd 370 løp og vunnet 86 av dem. Hun forteller at hun har ridd inn 2,6 millioner kroner. Men som amatør har hun ikke lov til å motta en krone selv for å ri løp. Hun får heller ingen del av premiepengene.

På bloggen sin går Berås ut mot Travselskapet.

«Travselskapet vil at jeg skal ri løp og underholde dem på publikumssiden og de som spiller under norsk monopol – uten å betale meg som utøver for underholdningen de selv får inntekten av. Det er beklagelig at jeg og Travselskapet har et så ulikt syn på hva som gagner hestesporten her i landet, men jeg har respekt for deres standpunkt og vil gjøre det enkelt for dem».