Annonse

Skal spille Collegefootball i USA


Foto: Helge Martin Markussen

202 centimeter høye og 140 kilo tunge Ernst Andersen (19) fra Kristiansand Gladiators reiser i januar til USA for å spille college fotball for Liberty College i Virginia.

Det er en sjanse ingen nordmenn har fått før han.

– Det er flere nordmenn som har spilt collegefotball i USA, men de er kommet inn via andre idretter sier Jørgen Benestad Johannessen fra Gladiators til Radio Sør.

Det kan nevnes blant andre Jan Stenerud som reiste til statene på et stipend for å bli bedre på ski, men endte opp om kicker i NFL og var den første kickeren som kom i Hall of Fame.

Andersen forteller at han allerede har vært over til USA for å se på forholdene på de to skolene som ønsket hans tjenester fra neste år.

– Jeg fikk et veldig godt inntrykk av begge skolene, og jeg føler jeg fikk ærlige svar fra mine kommende lagkammerater om hvordan det var der, sier Ernst.

7. januar begynner skolen, og et nytt eventyr i den unge mannens liv.

 
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarerLegg igjen en kommentar