KRS247.no

Henter værvarsel...

Skal spille Collegefootball i USA

202 centimeter høye og 140 kilo tunge Ernst Andersen (19) fra Kristiansand Gladiators reiser i januar til USA for å spille college fotball for Liberty College i Virginia.

Det er en sjanse ingen nordmenn har fått før han.

– Det er flere nordmenn som har spilt collegefotball i USA, men de er kommet inn via andre idretter sier Jørgen Benestad Johannessen fra Gladiators til Radio Sør.

Det kan nevnes blant andre Jan Stenerud som reiste til statene på et stipend for å bli bedre på ski, men endte opp om kicker i NFL og var den første kickeren som kom i Hall of Fame.

Andersen forteller at han allerede har vært over til USA for å se på forholdene på de to skolene som ønsket hans tjenester fra neste år.

– Jeg fikk et veldig godt inntrykk av begge skolene, og jeg føler jeg fikk ærlige svar fra mine kommende lagkammerater om hvordan det var der, sier Ernst.

7. januar begynner skolen, og et nytt eventyr i den unge mannens liv.

 

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/181155618″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]