KRS247.no

Henter værvarsel...

Milliongave til sykkelprosjekt

Det var en stor dag for Svein Bergheim da Gjensidigestiftelsen overrasket han med nesten 1,5 millioner kroner denne uken. Pengene skal gå til et sykkelprosjekt for å aktivisere ungdom på skolen.

Da ideen dukket opp gikk han til sin egen sykkelklubb KCK, som ikke ville være med. I stedet ble det Just IL som ble med på laget, og nå skal han i samarbeid med idrettsklubben i Vest Agder og Rogaland.

– Vi skal gi skolene sykler og utstyr for over ti tusen kroner. Så skal vi se hvilke skoler som sykler lengst, og arrangere en finale i Rogaland i slutten av mai, forteller han til Radio Sør.

På sikt ønsker han å utvide prosjektet til å gjelde hele landet, slik Tour of Norway for Kids har gjort. Et prosjekt han selv startet for 10 år siden.

– Det er fantastisk å se at det lever i beste velgående enda. Men dette er mer rettet mot de litt eldre barna, og på den måten kan vi rekruttere flere syklister til klubbene rundt i landet, sier Bergheim.

 

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/182220003″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]