Annonse

Milliongave til sykkelprosjekt


Foto: Helge Martin Markussen

Det var en stor dag for Svein Bergheim da Gjensidigestiftelsen overrasket han med nesten 1,5 millioner kroner denne uken. Pengene skal gå til et sykkelprosjekt for å aktivisere ungdom på skolen.

Da ideen dukket opp gikk han til sin egen sykkelklubb KCK, som ikke ville være med. I stedet ble det Just IL som ble med på laget, og nå skal han i samarbeid med idrettsklubben i Vest Agder og Rogaland.

– Vi skal gi skolene sykler og utstyr for over ti tusen kroner. Så skal vi se hvilke skoler som sykler lengst, og arrangere en finale i Rogaland i slutten av mai, forteller han til Radio Sør.

På sikt ønsker han å utvide prosjektet til å gjelde hele landet, slik Tour of Norway for Kids har gjort. Et prosjekt han selv startet for 10 år siden.

– Det er fantastisk å se at det lever i beste velgående enda. Men dette er mer rettet mot de litt eldre barna, og på den måten kan vi rekruttere flere syklister til klubbene rundt i landet, sier Bergheim.

 
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarerLegg igjen en kommentar