KRS247.no

Henter værvarsel...

– Vi skal kvalifisere oss

Kristiansand Studentidrettslag (KSI) sitt cheerleader-lag, Topaz forbereder seg til Norgesmesterskapet med treninger inne på Zero Gravity-hallen på Lund i Kristiansand. Lørdag skal laget ut i NM-kvalifisering i Cheerleading. Aktivitetsleder Karna Wangberger klar på hvilken målsetting laget har foran kvalifiseringen som finner sted på Exporama på Hellerudsletta i Akershus.

Karna Wangberg (t.v.) og Andrea (t.h.) klare for lørdagen. (Foto: Amanuel Tesfaghabr)

Karna Wangberg (t.v.) og Andrea (t.h.) klare for lørdagen. (Foto: Amanuel Tesfaghabr)

– Målet er å kvalifisere oss. Vi har fått inn såpass mange nye at å sette høye mål som pallplassering vil være litt urealistisk, når det i tillegg er så mange andre flinke lag. Det hadde uansett ikke vært feil med pallplassering, forteller Wangberg til KRS247.

KSI Topaz ble etablert i 2007. Laget består av studenter hovedsakelig fra Universitetet i Agder. I og med at studenter er grunnbjelken i laget blir det ofte store utskiftninger. De har likevel prestert en tredje- og en fjerdeplass i de tre siste årenes Norgesmesterskap.

En av cheerleaderne, Andrea Bjønnes, tror at de nå er bedre rustet enn de har vært tidligere.

– Jeg har høyere forventninger til oss nå enn før, fordi vi har fått inn flere gutter. I tillegg til det er det flere som har drevet på en liten stund. Tidligere har det vært slik at folk har sluttet etter et år. Nå har vi helt klart et bedre utgangspunkt i forhold til å kjøre en mer avansert rutine, sier hun.

Dette er cheerleading
Cheerleading er en sport der lagene konkurrerer mot hverandre med koreograferte show. Lagene lager show (rutiner) som best mulig skal fremheve det lagene er gode for.

Rutinene inneholder blant annet pyramider, kast, cheer/chant (som er rop), hopp, turn og stunts.

Cheerleading er en lagidrett der alles innsats vektes like høyt og synkrone bevegelser og timing er viktig. Hvordan elementene utføres er vesentlig. En cheerleader skal alltid smile, vise spirit, styrke og energi som skal smitte over på publikum.

En konkurranserutine må inneholde visse elementer, som stunt, turn, pyramide, hopp, kast og helst dans. En konkurranserutine skal være på to og et halvt minutt til en musikk-mashup (en remix av forskjellige sanger.)

Kilde: Wikipedia.no