KRS247.no

Henter værvarsel...

– Vi satser på reint bord

Tidligere Norgesmester og Kongepokalvinner Jørn Nørvåg er mannen som fikk Kendoklubben i Kristiansand opp og gå for 10 år siden. Om 2 uker skal klubben arrangere NM for første gang. 

– Kendo er en «nerdesport», forteller Nørvåg til KRS247. Det er ofte folk innen IT som driver med sporten, sier han som betegner seg selv som en slik.

Sporten har over 600 års historie, og er Japans største kampsport.

– Det er mange som sier det minner litt om samuraier, og det er ikke så langt unna sannheten, forteller han.

Sporten er sannsynligvis den mest høylydte kampsporten av de alle, og når man har samlinger med andre kampsporter må man ha rom som er godt lydisolerte for å ikke forstyrre de andre.

– Jeg vet ikke hvorfor de andre bruker mye lyd, men for min egen del så jobber jeg med IT og kundesupport, så det er en fin måte å «få det ut» på, sier en spøkefull Nørvåg.

NM på hjemmebane

14 og 15. mars arrangeres NM i Kristiansand, på Idda Arena, og man forventer mellom 45 og 50 deltakere fra hele Norge. Skal vi tro Nørvåg kan det bli storeslem for klubben på hjemmebane.

– Jeg går for gull selv. Min datter har tatt bronse i åpen klasse mot alle gutta, og siden det er en jenteklasse så går hun for toppen der. Vi har også en av de beste i landet på nybegynnerfronten, og vi har et godt lag. Så vi går for full pakke, og reint bord, avslutter Nørvåg.

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/194159944″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]