KRS247.no

Henter værvarsel...

– Vi fikk en solid nedtur

Etter å ha vunnet Norgesmesterskapet i siste sekund i 2014-sesongen, ble 2015-sesongen en så stor nedtur for Gladiators at de måtte trekke laget. «Bøtta» ble til slutt en stor belastning for flere i klubben. Nå er klubbens herrelag tilbake på banen, to nivåer ned i divisjonene og med en helt annen tilnærming. 

– Lufta gikk kanskje litt ut av ballongen på mange måter og vi fikk en solid nedtur med flere ting som slo inn, forteller daglig leder Jørgen Benestad Johansen.

Flere spillere som forsvant, ressurspersoner som gikk runder med seg selv, suksesstrener Brad Smith dro tilbake til USA og oljenedturen gjorde sitt for å svekke klubben etter NM-gullet.

– Alt det slo ut for oss. I tillegg har vi jobbet en del dugnad knyttet opp mot julebordene oljebransjen hadde i Sørlandshallen, som betød en del dugnadskroner for oss som også forsvant ut. Så hadde vi nok ikke så god kontroll som vi skulle ønske. Det ble en sammensatt sak, sier Benestad Johansen.

På herresiden handlet det nå om å bestemme seg for veien videre. I mange år prøvde man å profesjonalisere klubben. Spillerne skulle bare komme og spille, amerikanske trenere ble hentet inn og det skulle være styre og stell. Det er det nå slutt på.

– Det vi kanskje innser er at i små idretter må man være litt dugnadsorientert. Det er tross alt kjernen i laget, spillerstammen, som også betyr mest for fremdriften. Det har vi funnet tilbake til nå, sier den daglige lederen.

Hør intervju med Jørgen Benestad Johansen om både herresiden og damesiden.

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/262076397″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/262076378″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]