Annonse

Tre fra Kristiansand på VM-laget i Kendo


Norges Kampsportforbund har tatt ut laget som skal delta i Kendo-VM som arrangeres 29.-31. mai i Tokyo i Japan. Det deltar utøvere fra 56 nasjoner i mesterskapet. Laget er satt sammen av utøvere fra Oslo, Kristiansand, Bergen og Stavanger.

I VM er det normalt Japan og Sør-Korea som dominerer resultatlistene. Norge har derfor tatt ut flere yngre utøvere som får prøve seg under VM.  Dette er et ledd i forberedelsene til EM neste år som arrangeres i Makedonia, heter det i en pressemelding fra Norges Kampsportforbund.

Fra Kristiansand Kendoklubb er følgende tatt ut til VM:

Herrelaget:

Kenneth Fredheim
Eric Schwarm

Damelaget:

Marie Nørvåg

 

Dette er Kendo
Kendo er en japansk kampsport som har utviklet seg på grunnlag av Samuraienes sverdkunst. Siden stålsverdet er byttet ut med sverd av bambus og at utøverne bruker rustning er Kendo blitt en tøff fullkontaktsport.

En kamp er på 5 minutter, og konkurranseområdet er på 11×11 meter. Den utøveren som først får inn 2 poeng vinner kampen. For å få poeng må man utføre et tydelig og kraftfullt angrep mot godkjente treffpunkter. For å få godkjent et treff må to av de tre dommere som dømmer godkjenne treffet.

Det internasjonale Kendoforbundet IFK ble stiftet i 1970, og det første verdensmesterskapet ble arrangert det samme året i Tokyo.

VM arrangeres hvert tredje år. På verdensbasis er det over 10 millioner utøvere som trener Kendo.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer