KRS247.no

Henter værvarsel...

Tour de Fjords kommer i mai

Da er det bekreftet at Agder får tre etapper i mai neste år når Tour des Fjords 2018 går av stabelen. 22-24. mai vil flere hundre syklister konkurrere om seieren i sykkelstevnet som ble først arrangert i 2013.

– Jeg kan ikke komme på at det har blitt arrangert et større idrettsarrangement i Aust-Agder noen gang når det gjelder kan du si antall nasjoner som deltar i et arrangement, sier leder i Norges Cyckleforbund Region Sør, Terje Johnsen til KRS247.

Etappene gjennom Agder vil gå som følger.

  • 22. mai: Lindesnes til Grimstad
  • 23. mai: Risør til Kristiansand
  • 24. mai: Farsund til Egersund

Og Johnsen har en klar oppfordring til folk som vil få med seg arrangementet.

– Da må folk finne frem flagg og utkledningsutstyr, tømme det de har på loftet og bare stille seg opp langs veiene og heie.

– Hvordan blir etappene?
– Tour des Fjords er opptatt av å ha sykkeletapper som gir masse underholdning, gode sykkelbilder som du ser under Tour de France og de andre store rittene, samtidig som det skal være den beste sykkelrytteren fra det beste laget som skal vinne. Det skal ikke være sånn at hele feltet skal være samlet også blir det en spurt. Det skal være veldig krevende å komme først, selv om det kan komme større grupper i spurt, men det skal ha kostet mye. Så de legger vekt på at det skal være veldig krevende, tøffe etapper, forklarer lederen.

Til Agderposten, som først omtalte saken, beskrives etappen mellom Risør og Kristiansand på denne måten.

– Traseen skal blant annet følge sykkelstamvei nummer 1 langs kysten, og vil snirkle seg mellom de hvite sørlandshusene. Planen er at rytterne skal innom Tvedestrand, Arendal, Grimstad, Lillesand og kanskje også Birkenes på vei til Kristiansand. På Hisøy ser vi for oss en «kongebakke» opp til vanntårnet. Det er et beryktet bakke for oss syklister, sier Johnsen.

Rittet er fullfinansiert i Vest-Agder og venter bare på en endelig avgjørelse fra bystyret i Risør den 7. september, så vil det være fullfinansiert i Aust-Agder også.

Hør mer her

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/340157087″ params=»color=19a2de&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]