KRS247.no

Henter værvarsel...

Stor markering av OL-ilden

Over 300 skoleelever skal bidra til at alt går som det skal når OL-ilden gjester Kristiansand i morgen. For to uker siden startet ilden sin reise fra Alta i Finnmark og skal til slutt komme til Lillehammer tidsnok til at ungdoms-OL sparkes i gang den 12. februar.

– Vi venter en stor deltakelse fra KKG, som jo er naboskolen til der vi skal holde til. Vi får også besøk av en idrettsklasse ved Lyngdal KVS og mange folk fra UiA. Så det lover veldig bra, sier Ann Kristin Eide, rådgiver idrett i Vest-Agder Idrettskrets til KRS247.

Tradisjon tro blir det selvfølgelig fakkelstafett under arrangementet som foregår ved Gimlehallen.

– Seks personer skal løpe en stafett med den ilden. En av de er fylkesordfører Terje Damman, sier Eide.

Ann Kristin Eide og Endre Fintland (Foto: Alf Otto Fagermo)

Ann Kristin Eide og Endre Fintland (Foto: Alf Otto Fagermo)

En annen som skal løpe stafetten er Endre B. Fintland, som vil få ekstra oppmerksomhet under markeringen. Han er nemlig kåret til årets ildsjel i Vest-Agder.

– Det var først og fremst ganske overraskende og ganske stort da jeg fikk beskjeden. Jeg synes det var morsomt å vite at jeg var blitt nominert. Så begynte jeg å tenke litt på det jeg holdt på med, så ble det ganske stort for meg, sier Fintland. Han er veldig aktiv i Våg og jobber også mye med håndball i andre klubber her lokalt i distriktet.

– Vi hadde veldig mange kandidater, men Endre utpekte seg spesielt med sitt engasjement og spesielt over tid. Det av og til litt unikt at man tar disse stegene med å ta trenerutdanning, utdanning ved universitetet og være trener for flere lag. Så han hadde det lille ekstra for at han ble valgt som ildsjel, forklarer Eide.

Det er litt av et sirkus som kommer til Gimlehallen i morgen og den største attraksjonen er uten vil scenen, som er inne i en knallgrønn lastebil.

– Det er en ung sjåfør som har sittet bak rattet helt fra Alta og som skal kjøre denne lastebilen helt frem til Lillehammer, sier rådgiveren.

Hør mer om hva som vil skje under fakkelmarkeringen ved Gimlehallen i morgen.

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/244040302″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]