Annonse

Spisser kårdene i Kristiansand


I Norge skal det helst bare satses på én variant av fekting. Derfor startes nå Kristiansand Kårdeklubb, i samråd med fekteklubben i byen og forbundet.

– Vi starter opp kun for å fokusere på våpenet kårde. I Norges Fekteforbund satser man i utgangspunktet kun på kårdefekting. Derfor mener vi det er lite hensiktsmessig å fokusere på alle våpengrener når de andre våpnene likevel ikke kan brukes på stevner, sier kommende leder av klubben, Theodor Barndon Helland, til KRS247.

Han presiserer at dette er gjort i samråd med eksisterende Kristiansand Fencing. Begge parter mener det er hensiktsmessig å skille ut kårde som satsingsområde. Håpet er å etter hvert få medaljer og pokaler til Kristiansand. Kommende nestleder, Thomas Jakob Gabrielsen, mener flere har godt av å fekte.

– Det ingenting som en liten duell i Markens av og til, vitser Gabrielsen.

– Fekting er en veldig unik sport. Den er god for kroppen, og bygger muskler i både bein og armer, sier Gabrielsen.

Hør hele intervjuet her.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer