Annonse

Team Sparebanken Sør-rytter tatt for doping


Foto: procycling.no

25 år gamle Vegard Robinson Bugge, som til vanlig kjører for Team Sparebanken Sør, har testet positiv på en dopingprøve som ble tatt under Tour des Fjords i slutten av mai.

Ifølge nettstedet procycling.no skal forklaringen ligge i astmamedisinen Bricanil, som inneholder blant annet stoffet terbutalin.

Bugge sliter med astma og tar vanligvis en annen medisin kalt Ventolin, som man ikke trenger godkjennelse for å bruke. Men under sykkelrittet i mai tok han Bricanil fordi han gikk tom for Ventolin. Denne medisinen krever godkjenning, noe han ikke har hatt siden 2009.

– Dette er en skrekkhistorie for utøvere og han har innrømmet å ha opptrått klønete. Med en godkjennelse hadde det ikke vært noe sak, sier lagleder Atle Kvålsvoll til nettstedet.

Rittlege under Tour de Fjords, Stein Ørn, sier at det heldigvis ikke dreier seg om en tung dopingsak, men at det likevel ikke skal skje.

– Det understreker igjen at man må være veldig påpasselig med å ha alle formalia i orden i dagens sykkelsport. De tolerer ikke mye slakk på det området, sier Ørn til procycling.no

Vegard Robinson Bugge har nå to uker på seg til å forklare seg overfor UCI.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer