KRS247.no

Henter værvarsel...

Sørlending kjører med motorsportlegende

Roar Lindland (37) er rallyfører i verdensklasse. Han kjører vanligvis den franske Prosche Carrera Cup for teamet til den verdenskjente motorsportlegenden, Sebastien Loeb. Nå skal han kjøre Porsche supercup-løpene på Spa og Monza med sjefen selv, nemlig Sébastien Loeb.

– Det er en lang historie, svarer lyngdølen som startet med baneracing i 2001 når vi spør hvorfor Lindland skal kjøre sammen med legenden Sébastien Loeb.

– Jeg gikk etterhvert videre og begynte å kjøre Porsche i Skandinavia. Etter å ha vunnet på hjemmebane fikk jeg muligheten til å gå internasjonalt. Så gjennom litt kontakter så endte det med at jeg og Loeb begynte å planlegge hvordan vi skulle gjøre det best mulig i supercupen, forteller han.

Bilene de kjører kan nå en toppfart på 300 km/t, men går i gjennomsnitt mellom 200 og 250 km/t på banen, opplyser 37-åringen.

Slik ser Roar Lindland ut uten kjørehjelm (Foto: Casper Lehland)

Slik ser Roar Lindland ut uten kjørehjelm (Foto: Casper Lehland)

Lærer av Loeb
Den franske racerkjøreren debuterte som 22 åring i 1996 og deltok for første gang i VM i 1999. Loebs første fulle rally-sesong var i 2003, og allerede syv år etter han debuterte oppnådde han bedre resultater enn stallkameratene hans Collin Mc Rae og Carlos Sainz, begge tidligere verdensmestere. Nå kan han skilte med rekorden for flest VM-titler og flest seiere.

– Sébastien er unik og spesiell, forteller Lindland.

– Jeg kan lære mye av han, så det å skulle kjøre mot han blir en stor utfordring, smiler han lurt.

Selv om karene er på samme team og jobber mot samme mål, å oppnå best resultat, så konkurrerer de i praksis når startskuddet går. Lindland forteller at en seier er lite realistisk.

– Å vinne vil bety veldig mye, men det er ikke realistisk, sier han og forteller at løpet på Spa er en del av en større plan.

– Strategien med å delta er at vi en dag skal få muligheten til å kjøre fullt i supercupen og se hvor langt vi kommer.

Født inn i bransjen
Lindland har hatt en god sesong i Frankrike, og tok senest denne helgen klasseseier på Val De Vienne. Og tro det eller ei, men det hele startet over en bensinstasjon.

– Jeg er født og oppvokst i andre etasjen på en bensinstasjon i Lyngdal, ler han.

– Så motor, fart og bensin har bestandig vært en interesse, supplerer Roar som kommer fra en familie som alltid har drevet med entrepenørvirksomhet, og knytter dette til hvor opphavet for guttedrømmen som nå har gått i oppfyllelse, kommer fra.

Støtte hjemmefra
Roar er nå gift og har to barn på 3 og 5 år. Selv om det er vanskeligere å dra fra barna i alderen de er i, møter han ikke annet enn støtte og lovord fra familien.

– Ungene pleier å si at jeg må gjøre det godt, og ta med en pokal hjem, smiler han bredt og retter raskt fokuset på kona som har gitt han mye støtte.

– De første 15 årene kona og jeg var sammen var hun med på alle billøpene med unntak av to, sier han og forteller at det er en greie paret har gjort og bygd sammen.