Annonse

Respektabel plassering for Vangstad i VM


Arkivfoto: Tore Sæther / Team Sparebanken Sør.

På den spektakulære individuelle tempoetappen opp Fløyen i Bergen kjørte Andreas Vangstad inn til en sjuendeplass 1.25,93 bak lederen som var Jan Tratnik. Han endte til slutt på en 31. plass, tre minutter og ni sekunder bak vinneren.

– Det ble litt tungt på slutten, men jeg følte jeg fikk kjørt det jeg var god for i dag. Det var vanvittig i bakken, sa Vangstad til NRK etter målpasseringen.

Han var blant de rytterne som byttet sykkel før selve stigningen opp mot 301 meter og selve byttingen skjedde udramatisk.

Vangstad høstet også lovord av TV 2s sykkeleksperter for sin innsats i sykkel-VM i dag.

– Jeg er så imponert. Det er sterkere enn jeg forventet. Han tapte noe på slutten, men det er mange gode ryttere han er foran, sa Dag Otto Lauritzen til TV 2.

– Han har tatt et langt steg, og jobbet seg gradvis bedre. Dette er en rytter vi trenger, sa Johan Kaggestad som er kanalens ekspertkommentator under arrangementet.

Edvald Boasson Hagen valgte å ikke bytte sykkel og kjørte inn til en foreløpig 4. plass da han passerte målstreken ved 16:45-tiden i ettermiddag. Han raste etter hvert nedover resultatlisten og endte på en 18. plass. Vinneren av løpet ble Tom Dumolin fra Nederland som fikk vinnertiden 44:41.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer