KRS247.no

Henter værvarsel...

Respektabel plassering for Vangstad i VM

På den spektakulære individuelle tempoetappen opp Fløyen i Bergen kjørte Andreas Vangstad inn til en sjuendeplass 1.25,93 bak lederen som var Jan Tratnik. Han endte til slutt på en 31. plass, tre minutter og ni sekunder bak vinneren.

– Det ble litt tungt på slutten, men jeg følte jeg fikk kjørt det jeg var god for i dag. Det var vanvittig i bakken, sa Vangstad til NRK etter målpasseringen.

Han var blant de rytterne som byttet sykkel før selve stigningen opp mot 301 meter og selve byttingen skjedde udramatisk.

Vangstad høstet også lovord av TV 2s sykkeleksperter for sin innsats i sykkel-VM i dag.

– Jeg er så imponert. Det er sterkere enn jeg forventet. Han tapte noe på slutten, men det er mange gode ryttere han er foran, sa Dag Otto Lauritzen til TV 2.

– Han har tatt et langt steg, og jobbet seg gradvis bedre. Dette er en rytter vi trenger, sa Johan Kaggestad som er kanalens ekspertkommentator under arrangementet.

Edvald Boasson Hagen valgte å ikke bytte sykkel og kjørte inn til en foreløpig 4. plass da han passerte målstreken ved 16:45-tiden i ettermiddag. Han raste etter hvert nedover resultatlisten og endte på en 18. plass. Vinneren av løpet ble Tom Dumolin fra Nederland som fikk vinnertiden 44:41.