Annonse

Raskeste seniorkvinne i utforsykling


Hilde Sangesland Strædet - Foto: Kristoffer Kippernes, terrengsykkel.no

Hilde Sangesland Strædet fra Øvrebø ble raskeste kvinne på seniornivå under utforkjøringen i terrengsykkel under Ekstremsportsveko på Voss i går.

Vinnertiden hennes ble på 03:01,05, seks sekunder foran Helene Moland som kom på andreplass. Men hun er likevel ikke den raskeste kvinnen som kjørte i utforløypa. Det var nemlig 14 år gamle MIlle Johnset fra Oslo. Hun fullførte løypa på 2:56,01, hele fem sekunder raskere enn Strædet. Og seniorvinneren synes det er helt greit at Johnset foreløpig ikke sykler i seniorklassen.

– Jeg sa til henne på start at jeg er jækla glad du ikke sykler i klassen min, sier Hilde Strædet til nettstedet Fri Flyt.

Med søndagens seier leder Strædet, som sykler for Tveit skisenter, norgescupen i både utfor og enduro, men har ingen store vinnerambisjoner og sier til nettstedet at hun bare synes det er gøy å sykle.

– Det er kicket som gjelder for meg, men en konkurranse er jo den beste måten å pushe seg selv på, sier hun til nettsiden.

Faktaboks: Utfor og enduro

– Utfor er en gravitasjonsassistert tempobasert terrengsykkeløvelse, der syklister tar seg frem og ned bakker med sykkel, enten i skogsterreng, på stier eller grusveier.
– Enduro er nesten samme prinsipp, bare her er det ofte lengre løp som også innebærer oppoverbakker i samme ulendte terreng som i utfor.

 
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer