KRS247.no

Henter værvarsel...

Raskeste seniorkvinne i utforsykling

Hilde Sangesland Strædet fra Øvrebø ble raskeste kvinne på seniornivå under utforkjøringen i terrengsykkel under Ekstremsportsveko på Voss i går.

Vinnertiden hennes ble på 03:01,05, seks sekunder foran Helene Moland som kom på andreplass. Men hun er likevel ikke den raskeste kvinnen som kjørte i utforløypa. Det var nemlig 14 år gamle MIlle Johnset fra Oslo. Hun fullførte løypa på 2:56,01, hele fem sekunder raskere enn Strædet. Og seniorvinneren synes det er helt greit at Johnset foreløpig ikke sykler i seniorklassen.

– Jeg sa til henne på start at jeg er jækla glad du ikke sykler i klassen min, sier Hilde Strædet til nettstedet Fri Flyt.

Med søndagens seier leder Strædet, som sykler for Tveit skisenter, norgescupen i både utfor og enduro, men har ingen store vinnerambisjoner og sier til nettstedet at hun bare synes det er gøy å sykle.

– Det er kicket som gjelder for meg, men en konkurranse er jo den beste måten å pushe seg selv på, sier hun til nettsiden.

Faktaboks: Utfor og enduro

– Utfor er en gravitasjonsassistert tempobasert terrengsykkeløvelse, der syklister tar seg frem og ned bakker med sykkel, enten i skogsterreng, på stier eller grusveier.
– Enduro er nesten samme prinsipp, bare her er det ofte lengre løp som også innebærer oppoverbakker i samme ulendte terreng som i utfor.