Annonse

Ønsker seg mer enn «ingenting»


Noen av Vindbjart Friidretts medlemmer i oppvarming under Kretsmesterskapet på Kristiansand stadion i sommer. | Foto: Vindbjart Friidrett

Til tross for kummerlige friidrettskår, har Vindbjart Friidrett om lag 150 aktive deltakere etter 10 måneders drift – og det uten en bane på 400 meter med fast dekke i Vennesla kommune å trene på. Per-Erik Malterudbakken er friidrettsleder i Vindbjart, og er tydelig på at politikerne i Vennesla nå må våkne.

– Politikerne er nok veldig klar over hva Vindbjart Friidrett ønsker. Det er en bane med fast dekke. I dag har vi ingenting! Banen rundt Moseidmoen er 370 meter, forteller Malterudbakken til KRS247.

En 400-meterløper må derfor løpe en runde og litt til før vedkommende kommer i mål. Dette er symptomatisk for forholdene friidrettsklubben har, mener Malterudbakken. Han mener det er nesten utrolig at klubben har klart å få til alt den har gjort. Det hindrer likevel ikke klubben i å ha høye ambisjoner.

– Vi har som mål å holde på disse unge for folkehelsas skyld. På sikt er målet å få folk på pallen i junior-NM i første omgang. Og det klarer vi! For hvorfor skal ikke vi klare det når folk fra Kristiansand og Grimstad klarer det, spør friidrettslederen videre.

Han synes det er overraskende at så mange har meldt seg på i starten, og han mener at dette viser at friidrett har vært savnet i kommunen. Vindbjart Friidrett ser også et stort rekrutteringspotensiale blant barn og unge som ikke er i aktivitet og har falt utenfor de mer vanlige idrettstilbudene.

– Vi har sagt at vi kan ta imot alle som er interesserte i friidrett. Det har vi kapasitet og ledere til. Målet er aktivitet for barn og unge.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer