KRS247.no

Henter værvarsel...

Ønsker seg mer enn «ingenting»

Til tross for kummerlige friidrettskår, har Vindbjart Friidrett om lag 150 aktive deltakere etter 10 måneders drift – og det uten en bane på 400 meter med fast dekke i Vennesla kommune å trene på. Per-Erik Malterudbakken er friidrettsleder i Vindbjart, og er tydelig på at politikerne i Vennesla nå må våkne.

– Politikerne er nok veldig klar over hva Vindbjart Friidrett ønsker. Det er en bane med fast dekke. I dag har vi ingenting! Banen rundt Moseidmoen er 370 meter, forteller Malterudbakken til KRS247.

En 400-meterløper må derfor løpe en runde og litt til før vedkommende kommer i mål. Dette er symptomatisk for forholdene friidrettsklubben har, mener Malterudbakken. Han mener det er nesten utrolig at klubben har klart å få til alt den har gjort. Det hindrer likevel ikke klubben i å ha høye ambisjoner.

– Vi har som mål å holde på disse unge for folkehelsas skyld. På sikt er målet å få folk på pallen i junior-NM i første omgang. Og det klarer vi! For hvorfor skal ikke vi klare det når folk fra Kristiansand og Grimstad klarer det, spør friidrettslederen videre.

Han synes det er overraskende at så mange har meldt seg på i starten, og han mener at dette viser at friidrett har vært savnet i kommunen. Vindbjart Friidrett ser også et stort rekrutteringspotensiale blant barn og unge som ikke er i aktivitet og har falt utenfor de mer vanlige idrettstilbudene.

– Vi har sagt at vi kan ta imot alle som er interesserte i friidrett. Det har vi kapasitet og ledere til. Målet er aktivitet for barn og unge.

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/275566661″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]