Annonse

– Målet er å vinne seriefinalen


Foto: Kjetil Jøssang

Lørdag spiller Kristiansand Gladiators tidenes første seriefinale i amerikansk fotball for kvinner. Motstander er Vålerenga Trolls, et lag gladiatordamene banket 16-0 i årets første seriekamp.

Egentlig skulle dette vært en NM-finale, men reglene tilsier at det må være minst seks lag i serien for å kunne kvalifisere for Norgesmesterskap. I kvinnenes serie er det bare fire lag. Dermed blir det bare en seriefinale for Gladiatorsdamene som vant serien. Her møter de Vålerenga Trolls som ble nummer to.

12113507_10153722884647628_6572340477540927314_o

Trener for Kristiansand Galdiators damelag Hege Indresand (Foto: Kjetil Jøssang)

– Å vinne seriefinalen har vært målet denne sesongen. Jentene fortjener absolutt å vinne denne kampen, forteller trener Hege Indresand til KRS247.

Med seier i helgens kamp, som vil finne sted på Jordal i Oslo, vil laget være det første laget på damesiden som kan kalle seg regjerende sluttspillmester i amerikansk fotball.

– Spillerne er veldig spente. Mange er nervøse og noen har rare drømmer, men jeg tror alle gleder seg veldig, sier Indresand.

I høst har damene vunnet alle sine tre seriekamper og er med det offisielle seriemestere. Laget spilte kamper i utlandet i fjor, og er det norske kvinnelaget som har holdt på med amerikansk fotball lengst. Likevel mener treneren at de ikke er favoritter av den grunn.

– Det at vi har spilt sammen lengst har egentlig ingenting å si, for i amerikansk fotball handler det om å være forberedt. Det vi har vært flinke på er å holde en kjerne i laget, men det er helt naturlig at vi får det favorittstempelet i og med at vi har holdt på lengst, sier Indresand.

Laget trenes av Indresand og Are Skjelbakken og ble startet så sent som i august 2013. I disse årene har det vært jobbet hardt for å rekruttere spillere og lære seg den helt nye sporten i Kristiansand.

Finalen på Jordal spilles lørdag 31. oktober klokken 11.00.

 
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer