KRS247.no

Henter værvarsel...

– Målet er å vinne seriefinalen

Lørdag spiller Kristiansand Gladiators tidenes første seriefinale i amerikansk fotball for kvinner. Motstander er Vålerenga Trolls, et lag gladiatordamene banket 16-0 i årets første seriekamp.

Egentlig skulle dette vært en NM-finale, men reglene tilsier at det må være minst seks lag i serien for å kunne kvalifisere for Norgesmesterskap. I kvinnenes serie er det bare fire lag. Dermed blir det bare en seriefinale for Gladiatorsdamene som vant serien. Her møter de Vålerenga Trolls som ble nummer to.

12113507_10153722884647628_6572340477540927314_o

Trener for Kristiansand Galdiators damelag Hege Indresand (Foto: Kjetil Jøssang)

– Å vinne seriefinalen har vært målet denne sesongen. Jentene fortjener absolutt å vinne denne kampen, forteller trener Hege Indresand til KRS247.

Med seier i helgens kamp, som vil finne sted på Jordal i Oslo, vil laget være det første laget på damesiden som kan kalle seg regjerende sluttspillmester i amerikansk fotball.

– Spillerne er veldig spente. Mange er nervøse og noen har rare drømmer, men jeg tror alle gleder seg veldig, sier Indresand.

I høst har damene vunnet alle sine tre seriekamper og er med det offisielle seriemestere. Laget spilte kamper i utlandet i fjor, og er det norske kvinnelaget som har holdt på med amerikansk fotball lengst. Likevel mener treneren at de ikke er favoritter av den grunn.

– Det at vi har spilt sammen lengst har egentlig ingenting å si, for i amerikansk fotball handler det om å være forberedt. Det vi har vært flinke på er å holde en kjerne i laget, men det er helt naturlig at vi får det favorittstempelet i og med at vi har holdt på lengst, sier Indresand.

Laget trenes av Indresand og Are Skjelbakken og ble startet så sent som i august 2013. I disse årene har det vært jobbet hardt for å rekruttere spillere og lære seg den helt nye sporten i Kristiansand.

Finalen på Jordal spilles lørdag 31. oktober klokken 11.00.