KRS247.no

Henter værvarsel...

Klar for nytt Strongman-NM

I helgen er det igjen duket for NM i Strongman i Kristiansand. Per Andrew Lier står som en av flere arrangører. Han ser frem til å nok en gang ta imot «Norges sterkeste» menn og kvinner i Odderøyhallen lørdag.

– Jeg gleder meg alltid. Dette er et kjempegøy arrangement. Vi har alltid suksess og alle ser ut til å være fornøyde. Dette er noe publikum og utøvere setter høyt på prioriteringslista, selv om det også er andre internasjonale konkurranser som er gjeve, så henger norgesmesterskapet høyt for de fleste. Det blir utrolig bra, sier en engasjert Per Andrew Lier til KRS247.

I år arrangeres «Norges sterkeste» for tiende gang på rad i Odderøyhallen i Kristiansand. En tradisjon som settes pris på av strongmanmiljøet i byen. Lier mener det er blitt lagt et godt og solid fundament for idretten på Sørlandet, og han tror det er store muligheter for at de lokale håpene kan stå igjen med en del medaljer etter helga.

– Vi er jo så heldige at vi har et veldig godt miljø i Kristiansand og på Sørlandet med flinke utøvere som har hevdet seg i alle år. Vi har også en del mestere. I fjor hadde vi blant annet fire ganger norgesmester og Europa- og verdensmester, Andreas Varland, som dessverre ikke kunne delta i år.

Per Andrew Lier. (Foto: privat)

Per Andrew Lier. (Foto: privat)

Han trekker blant annet frem Lloyd Kåland og Kjetil Finnes i klassen under 90 kilo herrer, og Jon Einar Haugland, som har tatt pallplass hvert år, som sterke sørlandskandidater til tittelen dette året. Lier selv deltar ikke, men lover at det krever sin mann og styrke å arrangere også.

– Det er alltid veldig mange elementer som skal på plass frem mot et sånt arrangement. Når det gjelder strongman, er det selvfølgelig rigging og tungt utstyr som krever en del organisering. Dette er ikke noe du går ned i hallen med og stiller opp. Det er mye å håndtere og en del ordning på forhånd, sier Lier mens han ler godt.

«Norges sterkeste» starter forøvrig i Odderøyhallen lørdag 17. oktober klokka 11:00.