Annonse

KCK æret ildsjel


Foto: Helge Martin Markussen

Tidligere denne uken ble Phillip Kaspersen (44) fra Kristiansand tildelt æresmedlemskap i Kristiansand Cykleklubb (KCK) for arbeidet sitt i klubben. En utmerkelse som oftest blir tildelt godt voksne.

– Jeg ble veldig overrasket over at jeg fikk denne på årsmøtet, sier Kaspersen til Radio Sør.

Firebarnsfaren fikk utmerkelsen fordi han har gjort et stort arbeid for klubben i mange år, og er aldri den som sier nei. Men hvor mye tid han bruker på klubben har han aldri turt å regne på.

– Vi har en avtale om at om det blir for mye så skal de hjemme si i fra, forteller Kaspersen.

Sykkelinteressen kom da han passerte 30 år og fant ut at det var på tide å begynne å trene.

– Jeg er en stor mann, så løping var ikke noe for meg. Da ble det sykkel i stedet, noe som jeg trives veldig godt med sier Kaspersen.

Trene gjør han hver eneste dag, og han sier selv at «en dag uten trening, er en dag uten mening».

– Man blir jo litt avhengig av det å trene, og syklingen gir meg et kick. Det å kjenne på farten, friheten og den friske luften gjør noe med meg, sier Kaspersen.

For de fleste sykkelinteresserte på Sørlandet og Kristiansand er han nok mest kjent for sin store innsats under turrittet Color Line Setesdal Tour, hvor han de siste årene har vært rittleder. Det er 7 år siden sist han fikk sykle rittet, men i år skal han endelig begi seg opp Setesdalen igjen.

– Sist jeg var med i 2008 måtte jeg bryte fordi jeg ikke klarte å ta i meg næring, så jeg haiket med en bil opp i stedet. Det var forsmedelig, avslutter Kaspersen.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarerLegg igjen en kommentar