KRS247.no

Henter værvarsel...

– Jeg skal vinne NM-gull

Med intensive treningsøkter forbereder Kristiansand jiu-jitsu-klubb seg til NM på hjemmebane på lørdag. Klubben har også en veldig ambisiøs utøver som jakter på gullmedaljen.

– I NM skal jeg vinne gull, sier Anne Sofie Sundt (25) til KRS247.

Sundt, som skal delta i seniorklassen i årets mesterskap, stiller sterkt med både flere NM-gull og pallplasseringer i EM fra tidligere mesterskap. Hun synes det er kjempe fint at Kristiansand jiu-jitsu-klubb fikk tildelt NM.

– Det synes jeg er helt fantastisk ettersom det er her vi har de beste utøverne, forteller Sundt.

En av utøverne, Lene Olsen (15), skal delta i både junior- og seniorklassen under årets norgesmesterskap.

– Jeg ønsker større motstand, og vil konkurrere så mye som mulig siden det er et nasjonalt stevne i Kristiansand, og da er det greit å få prøvd seg i flere klasser.

Deres trener, Kjartan Gifford, har stor tro på klubbens utøvere, og håper også at Olsen som skal delta i to klasser, klarer å hevde seg i seniorklassen.

– Jeg tror vi kommer til å få gode prestasjoner, og håper at Lene Olsen som i utgangspunktet er en juniorutøver, men som også skal delta i seniorklassen, fint klarer å slåss mot de voksne, sier Gifford.

Gifford tror at et slikt arrangement i Kristiansand vil føre til at klubben vil få flere medlemmer. Han håper også på et godt oppmøte på Idda Arena på lørdag, til tross for at idretten fortsatt er under overflaten.

– Det at vi skal konkurrere i brasiliansk jiu-jitsu tror jeg vil føre til at vi kommer til å få mange flere medlemmer, og at folk blir mye mer interessert i det vi holder på med. Vi håper også på et stort publikum, til tross for at det ikke er så mange som konkurrerer i Norge, forteller han.