KRS247.no

Henter værvarsel...

Hvem er Sørlandets beste i poker?

Endelig får pokermiljøet her på Sørlandet en pokal å spille om når Norges Pokerforbund inviterer til Sørlandsmesterskap i Texas Hold’em.

– Det har nok blitt spilt poker her siden 70-tallet, men de har måttet holde turneringene i det skjulte, så det er veldig etterlengtet å kunne gjøre noe såpass åpent og stort, sier leder av pokerforbundet Sigurd Eskeland til KRS247.

Både han og Johnny Lodden har tro på at det er flere lokale spillere som kan hevde seg når det er snakk om å vinne en plass i selve Norgesmesterskapet på Gardermoen i november.

– Pokermiljøet her på Sørlandet er større enn mange tror, de er bare litt treige til å melde seg på, ler Lodden, som er en veteran innen norsk pokerspilling. Han har blant annet en 27. plass fra 2010 som sin beste plassering i World Series Of Poker, en av verdens største pokerturneringer.

Han tror det lurt å finne seg en taktikk som ikke går ut på å være med på alt.

– Nei, det er en feil som ganske mange nybegynnere gjør. Det vil prøve å være med på så mange hender som mulig. Og så har du de som er veldig mye med i starten, også sitter du på bordet med de i fem timer før de plutselig vil bli med igjen. Så det er veldig mange forskjellige strategier ute og går, forklarer Lodden.

Det er Texas Hold’em som er pokervarianten det skal spilles i under turneringen. Den skiller seg fra tradisjonell poker ved at hver spiller får utdelt to kort hver, så legges det fem kort på bordet som du til slutt lager en kombinasjon av for å få den beste hånden.

– Eller så kan du late som du har den beste hånden, sier Johnny Lodden.

Foreløpig er det 67 påmeldte til mesterskapet som har plass til 500 deltakere. Vinneren får ikke pengepremie i denne omgang.

– Nei, men rundt hver fjerde spiller vinner da en plass til selve Norgesmesterskapet, som det koster 5000 kroner bare å delta i. Samtidig vil vinneren kunne få muligheten til å vinne det første trofeet noen sinne som Sørlandets beste pokerspiller, sier Sigurd Eskeland.

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/228646688″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]