Annonse

Historiske dansere


Ole Thomas Hansen og Julie Bjerkås. | Foto: Glenn Th. Faannessen

Ole Thomas Hansen og Julie Bjerkås har skrevet norsk dansehistorie. Aldri har et norsk par kommet så høyt i et 16-18-VM i tidans. Paret var et halvt poeng fra en plass i finalen og satser knallhardt inn mot en finaleplass i EM.

– Det vi satset på var kanskje topp 12, altså semifinale, før vi dro til Moskva, forteller Ole Thomas til KRS247.

Sjuendeplassen som paret danset seg til var langt over målsetningen, men bare et halvt poeng skilte dem fra en plass i finaleplassen. Gjennom ti danser ble det til slutt cha-chaen som felte dem.

– Jeg var veldig fornøyd med å bli nummer syv, men det var veldig kjipt å komme rett utenfor finalen med kun et halvt poeng, sier Julie.

De har brukt tid på å dvele litt ved cha-chaen, som skal forbedres frem mot EM. De ble overrasket over hvor mange publikumere som fant veien til semifinalen, og det å komme så langt i et mesterskap ble en utholdenhetsprøve for de to unge danserne som begge går på videregående skole. Nå står treningsreise til Polen og flere treninger på planene fremover, og danserne roser Kristiansand Katedralskole Gimle for den tilretteleggingen de får på skolen.

– Det har vært utrolig viktig for vår oppkjøring opp mot EM, sier Ole Thomas.

Hør hele intervjuet her.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer