Annonse

Agder Parkour satser stort på Samsen


Agder Parkour åpner på Samsen Foto: Pål Lomeland

Agder Parkour har i løpet av det drøye halvåret den har eksistert vokst seg til å bli den største lokale foreningen i Norge.

Frem til nå har de hatt sine treninger to ganger i måneden i turnhallen i Kristiansand, men nå jobbes det på spreng for å få klar de nye lokalen på Samsen Kulturhus i Kristiansand.

– Vi har på sett og vis vokst ut av Turnhallen, og nå har vi mulighet til å arrangere treninger hver dag, sier daglig leder Mia Marlena Nordstokke

Lokalet er hovedsakelig sponset av Gjensidigestiftelsen og Sparebanken 1-SR bank, men de har også fått mindre støtte fra andre lokal bidragsytere. Gjennom disse bidragen har lokalforeningen fått kjøpt inn parkourutstyr for flere hundre tusen kroner, og har nå et komplett parkourlokale.

– Det skal feires med åpent hus onsdag 4.februar, der alle er velkommen til å se hvordan det ser ut, og hvordan dette fungerer, forteller eventplaner Elin Soto.

Her kan du se en video fra den siste treningen foreningen hadde i turnhallen


Hør hele intervjuet her:


Fakta om Parkour
Disiplinen Parkour ble opprettet av franskmannen David Belle og flere av hans barndomsvenner.

Parkour er en bevegelsesidrett der man skal kunne komme seg fra A til B på den mest effektive måten. En traceur (en utøver av parkour) som møter på et gjerde, vil ikke lete etter en port, men lete etter den mest mulig effektive måten å overkomme hinderet foran ham på.

Parkour er heller ikke en konkurranse, og skal derfor ikke defineres som en sport der konkurranse er essensielt.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarerLegg igjen en kommentar