Annonse

– Hadde ikke trodd det skulle bli VM allerede i år


Andreas Vangstad - Arkivfoto: Helge Martin Markussen

I går ble det klart hvem som skal sykle for landslaget under sykkel-VM i Richmond i Virginia i USA fra den 19. til 27. september. På det laget der, finner vi to sørlendinger, Fridtjof Røinås fra Grimstad og Andreas Vangstad, som til vanlig kjører for Team Sparebanken Sør her i Kristiansand. For Vangstad kom meldingen som en overraskelse.

– Jeg ble veldig overrasket da Stig Kristiansen ga meg beskjeden for noen uker siden. Jeg er veldig glad for at jeg fikk sjansen allerede i år. Jeg hadde kanskje trodd det ble i Bergen eller enda senere. Det var utrolig gøy å representere Norge i U23 i fjor. Jeg tenkte at det hadde vært gøy å gjøre det på seniornivå også, men at det ville bli vanskelig, sier Andreas Vangstad til KRS247.

Han er tatt ut til tempodistansen sammen med Vegard Stake Laengen, det er en mer individuell konkurranse enn fellestarten, som blant andre Alexander Kristoff og Edvald Boasson Hagen er tatt ut til.

– Du kan sammenligne det med skirenn der du starter hver for deg og kjemper mot klokken. Det betyr at du ikke kan gjemme deg bak og skylde på andre. Og det ligger ganske mye prestisje å bli tempomester i et mesterskap, sier Andreas Vangstad og avfeier at han har ambisjoner om å ta den tittelen allerede i år.

– Jeg tror både jeg og han andre som skal bli med (Vegard Stake Laengen, red. anm) er for unge enda i forhold til den motstanden som vil møte oss. Men får vi til to gode løp, så tror jeg vi kan overraske litt. Og vi har sett noen dansker som klinker til som har vært anonyme resten av sesongen og har klart en topp 6-plassering. Så alt er mulig, vi skal ikke gi oss, sier han.

Andreas Vangstad skal ikke sykle før den 23. september, men reiser sammen med resten av landslaget den 17. september. Det gir han nok tid til å venne seg til tidsforskjellen på seks timer før løpene klokken 19:00 og 21:30 norsk tid.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer