KRS247.no

Henter værvarsel...

Grenseløs idrettsglede

70 barn og unge med ulike funksjonshemminger var i dag samlet til grenseløs idrettsdag på Spicheren Treningssenter. Og alle fikk de føle på mestrings- og idrettsgleden ved å teste ut en mengde spennende aktiviteter.

– Det er veldig gøy og veldig spennende.

Det sier Hannah fra Lyngdal ungdomsskole. 13-åringen er storveis fornøyd med å få testet ut ulike idrettsgrener på grenseløs idrettsdag.

– Jeg har prøvd sykling, teppecurling, men jeg syntes at el-innebandy var det gøyeste, sier hun.

Yasin fra Moseidmoen skole stemmer i.

– Jeg har prøvd curling, bordtennis og innebandy. Jeg liker best bordtennis fordi det er veldig gøy å slå til ballen, sier 10-åringen.

I hallene i underetasjen på Spicheren, får folk med ulik grad av funskjonsnedsettelse mulighet til å prøve opp til 12 ulike idretter og aktiviteter med mestring- og idrettsglede.

– Grenseløse dager er et prosjekt som Norges idrettsforbund har satset på landet rundt. Det går ut på å vise idretter som folk med funksjonsnedsettelse kan få komme å prøve. De tester ut, har det gøy og kanskje finner en idrett som de vil drive med på fritiden, sier fagkonsulent i Norges idrettsforbund, Brit-Ingebjørg Fossli, før hun fortsetter:

– Jeg har vært med å arrangere Grenseløse dager i andre fylker også, og jeg merker at etterspørselen etter sånne typer dager er stor. Det er mange med funksjonshemninger som ikke får prøve idretter. Det var faktisk en her som aldri hadde prøvd å sykle før og det viser litt av viktigheten av å ha slike arrangementer som dette, sier Fossli.

Fjorårets arrangement samlet 45 deltakere, mens deltakertallet i år rundet 70 personer.

– Disse arrangementene hadde ikke latt seg gjøre dersom ikke idrettskretsene hadde stilt både økonomi og ressurser til disposisjon. Vest-Agder idrettskrets har gjort en kjempejobb med disse arrangementene, og dette er andre gang vi arrangerer det sammen, avslutter faglederen.