Annonse

Gladiators skriver Norgeshistorie


QB Rikke Rosseli og trener Hege Indresand. | Foto: Glenn Th. Faannessen

Kristiansand kommer til å være hjemmelag i tidenes første damekamp i amerikansk fotball i Norge. Trener Hege Indresand mener dette utfordrer kjønnsstereotypier og kan bety mye for Norge.

– Dette er en kollisjonsport, og jenter er ikke akkurat lært opp til å gutse og bruke all makt over kropp og instinkt til å kræsje inn i mennesket som står på motsatt side av banen, sier Indresand til KRS247.

– En mengde jenter får en helt ny sport å forholde seg til. Når folk begynner å skjønne hvor gøy det er å spille amerikansk fotball, og at det kan spilles av jenter, kan det bety mye for Norge, sier Indresand.

Quarterback Rikke Rosseli mener damene klare for historieskriving.

– Vi er selvfølgelig klare for dette. Vi har øvd og hatt camp i helgen som var, og er veldig forberedt, sier Rosseli.

Quarterbacken mener laget er mest opptatt av selve kampen enn hva kampen måtte bety, i hvert fall i første omgang. Treneren er nøye på å ha riktig fokus i gruppa og klubben.

– Det er et kjedelig svar, men vi må ta en kamp av gangen. Målet vårt er likevel å nå finalen, sier Indresand.

Hør intervjuet her.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer