KRS247.no

Henter værvarsel...

Er du en Sofagris? TriQuart vil ha deg

Når Triquart går av stabelen senere i år, ønsker de å være et tilbud for de som definivt ikke er i eliten. Om du er interessert, kan det være plass til deg i Team Sofagris.

Stevneleder Fred Arthur Alstad var selv opptatt av andre ting enn trening før han testet ut idretten.

– Jeg har en selvopplevd reise der, sier Alstad.

Han brukte store deler av livet på jobben. Det førte til lite tid og overskudd til trening. Så kom han borti triatlon og litt senere var han ikke lenger arbeidsnarkoman, men treningsnarkoman. Det som er vanskelig i første omgang er å komme i gang, mener Alstad.

– Den reisen der er lett når man har kommet i gang. Det vanskelige er å komme i gang.

– Hva går det ut på å bli med på dette Sofagris-prosjektet?

– Vi vet at det å fullføre en triatlon er en utfordring. Det er krevende å svømme, sykle og løpe. Det er ikke bare å komme der dagen i forveien og si at du bestemte deg på nachspiel i går kveld at du skal være med.

Deltakerne i prosjektet kan få hjelp på mange områder. Aktivitet er bare en del av opplegget. Kosthold og riktig restitusjon er vesentlig, særlig hvis man skal bedrive fysisk trening. Likevel er Alstad nøye på at det ikke trenger å være ekstremt.

– Jeg tror de fleste kommer gjennom uansett. Det er bare spørsmål om hvor gøy det skal være og hvor vondt det skal være, sier Alstad.

Men hvem som helst kan ikke bli med, selv om det kan være vanskelig å definere hva en sofagris egentlig er. Det enkleste for arrangøren var å finne ut hva en sofagris ikke er. Eliteutøvere og supermosjonister vil bli skuffet over opplegget.

– Vi er på jakt etter, om ikke akkurat de aller slappeste og totalt umotiverte, de som har et fnugg av interesse og de som har lyst til å lykkes. Men det er en kvalitet i søknaden hvis du ikke har spesielt med erfaring med trening fra før, sier Alstad.

Hør hele intervjuet her.

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/308046509″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]