KRS247.no

Henter værvarsel...

Duket for stormesterskap

For få år siden var frisbeegolf en hobby for de få. I august samles hele landet til turnering i Kristiansand.

Erik Hammer Staalesen er leder i Sukkevann Frisbeegolfklubb. Han kan fortelle om en formidabel vekst i miljøet de siste årene.

– Her i Kristiansand har vi gått fra å være en klubb med rundt tjue medlemmer, til dagens situasjon der vi har to klubber med nærmere 180 medlemmer. Vi arrangerer store turneringer, og man kan se folk bruke banene mye.

Hammer Staalesen forteller at økningen i stor grad skyldes tilstrømming av yngre medlemmer. Klubbene har hatt en bevisst strategi for å nå disse gruppene. Kristiansand er i så måte en del av en nasjonal trend.

– Interessen for frisbeegolf har eksplodert i det siste. Bare i fjor ble det laget 28 baner i Norge, og i år er det planer for over 30 nye baner. Vi ser en økning i individuell aktivitet der folk bare kan møte opp. Dette mønsteret passer godt til Frisbeegolf, forklarer Hammer Staalesen.

Selv om frisbeegolf har et godt grep om de helt unge, finnes det også godt voksne som tiltrekkes av sporten. En del steder har 60-åringer dannet egne foreninger.

– Dette mangfoldet er veldig gøy. Jeg har holdt på med frisbeegolf veldig lenge, og gleder meg over det vi nå ser. I Kristiansand er nivået godt. Vi har pallplasseringer i norgescupen i flere aldersgrupper, og for begge kjønn.

Foto: Trond Marius Martinsen

Foto: Trond Marius Martinsen

15. og 16. august kommer siste runden i norgescupen til Kristiansand. 144 spillere kommer hit for å konkurrere i to dager. Dette er toppen i Norge som først skal spille på Eg på lørdagen, og avslutte det hele på Sukkevann påfølgende søndag.

– Fredagen før selve cupen, blir det gratis kurs for ungdom. Dette kurset holdes av Team Guru, som er dannet av Sune Sport. Team Guru består av de beste spillerne i Norge. Dette er en måte for Sune Sport å gi noe tilbake til sporten på, og spre interessen blant unge.

Det er de to klubbene i Kristiansand, Sukkevann Frisbeegolfklubb og Kvadraturen Frisbeegolfklubb, som sammen står for søknaden om å holde norgescupfinalen. For sjette år på rad har de arrangert Kristiansand Open. En turnering som har fått mye skryt, og bidratt til at søknaden om å arrangere norgescupen ble innvilget. Midt i august braker det løs, og interessen for denne særegne sporten blir neppe mindre på Sørlandet etter dette.