Annonse

Det handler om VM og kongepokal for noen


Foto: Triquart

Triquart arrangeres i morgen i Kristiansand. Der mosjonistene kjemper og sliter i to til tre timer for en t-skjorte, står det mer på spill for folk som Kristian Blumenfeld i morgen. Stevneleder Fred Arthur Asdal regner med stor idrett blant de som satser.

– For eliten handler det om kongepokal, medaljer og muligheter for VM-kvalifisering. Blumenfeld er en veldig talentfull bergenser som har et reelt håp om å kvalifisere seg til OL neste år, handler det om prestisje og poeng, forteller Asdal til KRS247.

Dog vil mange av deltakerne streve i noen timer i løypa som går gjennom store deler av sentrum og litt østenfor. Asdal håper folk tar seg bryet til å få med seg det som kan bli en folkefest.

– Når man ser hvilken fest det er langs løypa i Tour de France! Hvis folk stiller opp med campingstoler, vaffeljern og plakater langs løypa vet jeg at de aller fleste utøverne setter enormt pris på dette. Mange av deltakerne er jo også lokale, sier Asdal.

Asdal påpeker at triatlon er en voksende idrett på verdensbasis, og at det blir mer og mer vanlig at konkurransene trekker inn mot bysentra i større og større grad.

Hør hele intervjuet her.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer