Annonse

19-årig gladiator skriver historie


Sonja Drangsholt, 19, er første norske kvinne som signerer for amerikansk toppklubb. | Foto: Kristiansand Gladiators

Sonja Drangsholt er klar for spill i kvinnenes amerikanske fotballserie i USA. Der skal hun spille linebacker for Chicago Force. Hennes første kamp i Women’s Football Alliance Alliance er allerede kommende helg.

Drangsholt har spilt både U12, U15, U17 og U19 for Kristiansand Gladiators, spilt for det norske landslaget og blir den første norske kvinnen noensinne som signerer med en amerikansk toppklubb.

Fjorårets U19-coach i Gladiators, Brad Smith, beskriver Drangsholt som en dedisert spiller.

– Jeg kommer aldri til å glemme å ha trent henne. Jeg har trent over 30 år med college football, og jeg hadde aldri i mine villeste drømmer trodd jeg skulle trene ei dame med den intensiteten og det motet Sonja har.

Drangsholt har vært kaptein på Gladiators U19, et lag bestående av menn – og Sonja Drangsholt. Hun ble ofte omtalt som lagets beste spiller.

– Hun kommer til å være en suveren spiller for Force. Hennes lederegenskaper kommer til å skinne gjennom, sier Smith i en pressemelding.

 
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer