KRS247.no

Henter værvarsel...

Vipers-treneren har hatt kreft

Kristine Lunde-Borgersen har vært trener for Vipers siden februar på grunn av at Gunnar Pettersen slet med sykdom. Nå er det klart at han har hatt kreft.

Det var i januar at Pettersen begynte å slite med store magesmerter. Blodprøvene viste ingenting galt, men det ble tatt nye prøver etter at smertene ikke ga seg. Etter å ha funnet blodrester i avføringen, avslørte koloskopi fire polypper i tykktarmen. Disse ble da fjernet umiddelbart.

Gunnar Pettersen forteller til Fædrelandsvennen at legen sa at det var 99,9 prosent sannsynlig at han ikke hadde kreft. Det måtte være magesår eller betennelse i tarmen. Vipers-treneren skulle egentlig tilbake på benken i slutten av mars. Det skjedde ikke. For 6. april kom det en telefon fra legen.

– Det viste seg at han hadde bommet på 0,1-prosenten og funnet kreft i den ene av de fire polyppene. Da tenkte jeg at nå har jeg flaks for alle fire var jo allerede fjernet, sier Pettersen som skal opereres om kort tid for å bli helt frisk.

Det skal ikke ha vært kreften som var årsaken til magesmertene. Det var alle kjøreturene. I løpet av ti måneder tilbakela han 40 000 kilometer på fire hjul. Nå er han sykemeldt en stund til og vil fullføre kontrakten med Vipers, som går ut i slutten av mai. Deretter trekker han nok seg tilbake og blir håndballkonsulent.