KRS247.no

Henter værvarsel...

Toppscorer i returoppgjøret

Linn Jørum Sulland og Katrine Lunde var to av de store forskjellene på Vipers og Lada i det som må kalles et returoppgjør i EHF-cupen. For lørdag kveld foran 1040 tilskuere i Aquarama ble det nimålsseier mot et av Europas beste lag og kvartfinalehåpet lever.

De rosa struttet av selvtillit og fikk mye av angrepspillet sitt til å sitte, og det hjalp selvsagt på at de fikk gjort bortelaget fra Russland frustrerte. På et tidspunkt var Lada redusert til fire utespillere mot Vipers’ seks og frustrasjonen på benken var også såpass tydelig at treneren ble tildelt et gult kort for å ha protestert kraftig mot dommerteamets dømming, men på stillingen 6-6, så fulgte lagene hverandre før Vipers igjen fikk til en god periode og sikret seg en tremålsledelse so de til slutt klarte å holde til pause på 14-11.

2. omgang startet veldig jevnt, men det kunne virke som hjemmelaget hadde et ekstra gir de kunne få i gang etter halvspilt omgang på stillingen 20-20. For da stengte Katrine Lunde buret, mens skuddene satt skikkelig hos Vipers.

Fem minutter senere stod det 23-20, og seks minutter før slutt stod det 27-21 før Vilde Jonassen ble kampens siste målscorer og fastsatte sluttresultatet til 30-21.

Linn Jørum Sulland ble kåret til kampens beste spiller, og det er ikke så rart med 11 mål.

– Jeg er mest fornøyd med 2 poeng, helt klart, det betyr at vi fremdeles har mulighet til å gå videre i EHF-Cupen. Jeg synes vi spilte bedre i dag, jeg synes jeg har sett litt bedring i det siste. I perioder i dag får vi det veldig bra til og så kladder det litt. Men vi klarer å gjøre de periodene hvor det kladder kortere. Vi spiller veldig bra på vårt beste, så må vi bare sørge for at de periodene er lenger. Jeg synes vi stod veldig bra i forsvar. Å slippe inn 21 mål mot Lada det er en god prestasjon. Katrine står bra og vi hjelper henne godt. Vi taper ikke så mange dueller som sist. Det blir vanskeligere for dem, ja jeg synes vi var bra, sier Sulland til klubbens nettside.

Vipers ligger fortsatt sist i gruppe B, men kan sikre avansement til kvartfinalen på innbyrdes oppgjør skulle de klare å vinne mot både Issy Paris og København i de to siste kampene i gruppespillet. Issy Paris er neste motstander i EHF-cupen 3. februar kl. 20:30, mens kampen mot København spilles i Aquarama 10. februar kl. 17:00.