KRS247.no

Henter værvarsel...

Tok sin andre tittel for sesongen

Mandag kveld kunne Vipers avgjøre kampen om seriegullet på egen hjemmebane. Det klarte de da Gjerpen ble slått 28-23 foran et tilnærmet fullsatt Aquarama.

Men det var en ganske spennende kamp de 1970 tilskuerne fikk oppleve. For med tidligere Vipers-keeper Annick Lipman i mål og med to tøffe kamper i kroppen fra tidligere, tok det noe tid før de rosa fikk satt sitt finspill og sine sjanser. Det var til og med en periode i 1. omgang hvor Gjerpen ledet kampen med tre mål, men god innsats av Katrine Lunde og bedre utnyttelse i andre enden av banen, førte til at lagene kunne gå til pause med 13-13.

Etter hvilen virket det som Vipers begynte å finne roen. Flere og flere av angrepene begynte å sitte og de klarte samtidig å få tettet igjen bakover på banen. Linn Jørum Sulland klarte nesten egenhendig å avgjøre kampen til hjemmelagets fordel med en periode midt i 2. omgang der hun scoret fem mål på rad. Hun ble også kampens toppscorer med åtte mål. Kampen endte til slutt 28-23 og endelig kunne Vipers slippe jubelen løs over at seriegullet var sikret en kamp før slutt.

Det er første gang siden 2004 at et annet lag enn Larvik har vunnet eliteserien for kvinner i håndball. På onsdag spilles sesongens siste seriekamp i eliteserien. Den er borte mot Sola i Åsenhallen. Den kampen har bare akademisk betydning, men flere av jentene sa til pressen etter kampen at de var interessert i å vinne den også. Gjør de det, blir det den 19. seieren i sesongen som for Vipers del startet med borteseier mot Glassverket 3. september.

Det er de rosas andre tittel denne sesongen og i løpet av mai kan de to siste titlene sikres, gull i EHF-cupen og gull i seriesluttspillet som begynner neste uke med kvartfinale borte og hjemme 25. og 29. april.