KRS247.no

Henter værvarsel...

Tøff gruppe for Vipers

Vipers får et gjensyn med laget som slo dem ut av EHF-cupen i fjor når gruppespillet av årets EHF-cup starter like over nyttår.

Det er klart etter formiddagens trekning av gruppespillet. Vipers havnet i gruppe B og møter Lada fra Russland i tillegg til Issy Paris fra Frankrike og København fra Danmark.

I fjor slo Lada Vipers på bortemålsregelen etter at de vant 29-23 i returoppgjøret i andre kvalifiseringsrunde. Lada har så langt i EHF-cupen slått ut franske Besancon totalt 66-54.

Issy Paris kom til semifinalen av EHF-cupen i 2015, og tapte finalen i 2013, mens de i årets EHF-cup har slått Glassverket totalt 49-39 og ungarske Érd totalt 51-52.

København har slått ut franske Cercle Dijon totalt 60-50 og ungarske Dunaujvaros totalt 45-41.

Første kamp spilles helgen 6. og 7. januar 2018 og Vipers møter Issy Paris i Aquarama i den første kampen.

De resterende kampene i gruppespillet fordeler seg slik for Vipers:

  • 13. eller 14. januar: København (b)
  • 20. eller 21. januar: Lada (b)
  • 27. eller 28. januar: Lada (h)
  • 3. eller 4. februar: Issy Paris (b)
  • 10. eller 11. februar: København (h)

Vipers-trener Kenneth Gabrielsen er klar på at de har havnet i den tøffeste gruppen i EHF-cupen og tror det blir jevnt, men at det er mulig å komme seg videre til sluttspillet.

Kenneth Gabrielsen Arkivfoto: Alf Otto Fagermo

– Ja, absolutt, men det som er viktig for oss er at nå må vi våkne litt mer til liv og være mer kyniske i hva vi holder på med. Jeg tror det viktigste med en sånn tøff pulje er å ha et j.. fokus på å vinne hjemmekampene våre. Nå skal vi ikke dvele for mye hvis vi ryker borte, men det viktigste er å vinne hjemmekampene fordi det kan fort bli innbyrdes på mange oppgjør her. For det er en åpen pulje så jeg tror det er mange som slår hverandre her, sier Gabrielsen til KRS247.

Hør hans beskrivelse av motstanderne i hele intervjuet her.