KRS247.no

Henter værvarsel...

Plutselig alvor for Just IL håndball

Det begynte som et herrelag som skulle samle gamle helter og godt voksne menn som skulle trene og ha det gøy. Dette endte med opprykk. Nå skal laget spille NM-kamp mot Stavanger IF.

Håndballen lå brakk i Just i noen år, helt til Birgit Kvarsnes Olsen tok opp på årsmøtet at de burde ha et håndballtilbud. Årsmøtet vedtok dette, og Birgit fikk da ansvaret. Hun tok kontakt med Børge Hoem som da startet herrelaget. Han samlet det som skulle være en forsamling med godt voksne menn og gamle storheter. Opprykket til 3. divisjon var plutselig et faktum, noe som ikke var med i beregningene.

– Det ble jo litt av en uting, for vi skulle jo bare ha litt mosjoniststadie på dette, humrer Kvarsnes Olsen.

Etter opprykket kom beskjeden; de skulle få Stavanger IF i cupkamp på hjemmebane i første runde.

– Hvordan ble den nyheten mottatt?

– Litt skrekkblandet. De satt jo ved grillen og tenkte de skulle slappe av neste sesong, men når de får på seg drakta så er det utrolig hva de gir for den, forteller Kvarsnes Olsen til KRS247.

Håndballvenn og ildsjel Bengt Dalvoll jobber for det meste med Randesund, men når Just trenger speaker stiller han velvillig opp. Når han hører SIF, erindrer han mye historie.

– De er en gammel storhet i håndballmiljøet. Jeg som er grå i håret og bruker briller husker veldig godt at de har vært både cup- og seriemestre flere ganger. At de skal komme til Justneshalvøya og spille cup er kjempegøy!

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/278813183″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]