KRS247.no

Henter værvarsel...

Ønsker ny sluttspillmodell i håndball

Vipers og ØIF Arendal ønsker å forandre hvordan sluttspillet avvikles i norsk håndball, og de stiller sine arenaer til disposisjon.

Under et møte for norsk topphåndball i går med alle 24 eliteserieklubber representert, ble opplegget presentert og sportslig leder i ØIF Arendal, Per Carsten Michelsen, sier til NRK Sørlandet at de fikk positive signaler fra alle.

– Klubbene synes dette var en god idé, og de synes det var forfriskende at vi tør å satse, sier Michelsen.

Opplegget Agderklubbene ser for seg er noe som ligner på semifinalene i Champions League. Kvinnene spiller sine semifinaler og finaler i Aquarama i Kristiansand, mens mennene gjør det i Sparebanken Sør Amfi i Arendal. Dette blir da en del av en finalehelg som skal etter planen avsluttes med en felles tv-sendt håndballgalla i Arendal kulturhus.

Michelsen ser også for seg at denne nye sluttspillmodellen skal innebære en ekstra gevinst for vinnerlaget på kvinnesiden. I dag er det kun seriemesteren som kommer til håndballens Champions League, men de ønsker at også sluttspillvinneren på kvinnesiden skal få en slik billett slik det fungerer på herresiden.

Håndballekspert i TV 2, Bent Svele, ønsker at man blir enige om en modell og ikke bytter med ujevne mellomrom. Han ser også på det som en utfordring dersom Vipers eller ØIF Arendal ikke kvalifiserer seg til denne finalehelgen.

– Medaljens bakside er hvis det lokale laget ikke kvalifiserer seg. Da er det ikke sikkert at det blir helt den festen de hadde drømt om, sier Svele til Fædrelandsvennen.