KRS247.no

Henter værvarsel...

Mener Norge bør få spille semi på nytt

Vipers-trener og tidligere landslagstrener for herrelaget i håndball, Gunnar Pettersen, mener Norge bør få muligheten til å spille semifinalen mot Tyskland på nytt. Men han har liten tro på at det vil skje på grunn av tidsnød.

Det var i sluttsekundene av den utrolig spennende semifinalen mellom Norge og Tyskland at det tyske laget hadde minst én spiller for mye på banen. Dette har den norske lagledelsen lagt inn protest på.

TV-bildene viser at Tyskland har en utespiller i keeperdrakt samtidig som de har en keeper i mål. Det betyr at de har åtte spillere på banen. Det er bare lov med sju spillere.

– Det riktige her er at det spilles ny kamp. Hadde det vært seriekamp så hadde det blitt ny kamp. Det er veldig sjelden man gjør noe med dette i et mesterskap på grunn av tidsnød, sier Pettersen til Nettavisen etter kampen.

– Historien tilsier at protesten blir avvist, men den er korrekt og det er grunnlag for omkamp, sier Vipers-treneren. Men skulle det bli omkamp, må den spilles allerede lørdag siden finalekampene skal spilles søndag.

Vipers-treneren får også støtte av TV2s håndballekspert, Bent Svele, som sier til Aftenposten at det var helt riktig av Norge å protestere når kampdelegatene ikke gjør jobben sin.

Tyskland vant kampen 34-33, men etter TV-bildene å dømme, skal det tyske laget hatt en ekstra spiller på banen da det scoret det avgjørende målet helt mot slutten av 2. ekstraomgang.

EHFs disiplinærutvalg skal si sin dom innen klokken 12 lørdag formiddag.