KRS247.no

Henter værvarsel...

Måtte slite for seier mot Skrim

Etter en mildt sagt tung start på kampen, klarte endelig Vipers å komme seg ajour til pause, før de til slutt vant med seks mål mot Skrim Kongsberg i Grundigligaen.

For det kunne virke som store deler av laget ikke var påskrudd før kampen mot et antatt lettere lag enn det de rosa møtte i europacupen i helgen. Før det hadde gått åtte minutter så ledet laget fra øst hele 8-0, fire av disse målene hadde kommet av bortelagets beste spiller Ingvild Kristiansen Bakkerud.

Trenervikar Kristine Lunde Borgersen hadde valgt å la VM-spiller Marta Tomac hvile litt og det var helt klart at Vipers ble et annet lag da hun kom på banen og fikk redusert til 1-8. På tavla stod det 08:26. Målet ble etterfuglt av to gode redninger ved Sakura Hauge som hjalp Vipers å hente inn noe av ledelsen.

Men omgangen var fortsatt preget av mange personlige feil hos de rosa og pådro seg også to utvisninger på ti minutter. Marta Tomac pådro seg også en unødvendig utvisning og undertallsspillet satt ikke helt patent. Heldigvis kunne også Skrim Kongsberg gjøre feil og det førte til at Vipers kunne ta igjen ledelsen og sikre uavgjort 15-15 til pause.

Der 1. omgang startet helt forferdelig, var det heller en drømmestart på 2. omgang. Skrim pådro seg en sjumeter imot og da Lynn Knippenborg viste seg fra sin beste side som straffeskytter, kunne Vipers starte omgangen med å gå i ledelsen. Etter hvert fikk også Skrims beste spiller Ingvild Kristiansen Bakkerud et frimerke som hemmet angrepsspillet såpass at det ble vanskelig for bortelaget å ta igjen ledelsen. Men det skulle ikke mer enn noen bomskudd og tekniske feil til før det stod 20-20 da Vipers tok timeout like før halvspilt 2. omgang.

Minuttet senere begynte Vipers endelig å få både kontringsspill og angrepsspill til å sitte og med en umulig Sakura Hauge bak, ble det etter hvert ikke så spennende lenger siden Vipers sin ledelse bare økte og økte. På det meste ledet de rosa med sju mål.

Kampen ble avsluttet med et trøstemål til Skrim Kongsberg på sju meter fra Cathrine Ødegaard Korvald som fastsatte sluttresultatet til 33-27 og flesteparten av de 522 fremmøte i Aquarama kunne slippe jubelen løs.

Dette var to veldig viktige poeng i medaljekampen og mot Byåsen på søndag må det bli to nye poeng skal de klare å ta innpå forspranget til lagene foran på tabellen.