KRS247.no

Henter værvarsel...

– Jeg fatter ikke at Vipers får handle spillere

Trener for Solas eliteserielag i håndball for kvinner, Knut Ove Joa reagerer sterkt på at klubber håndballforbundet har plassert «under overvåking» får handle spillere før høstens sesongstart. Han trekker frem Vipers Kristiansand og Molde som eksempler på klubber som har vært aktive på overgangsmarkedet til tross for anstrengt økomomi.

– Vi trenger å forsterke laget litt med et par rutinerte spillere før seriestarten. Jeg er sjokkert og forbannet over at spillere vi har hatt kontakt med, og som forlenger fulltidslønn for å spille, havner i Molde som ifølge NHF har dårligere økonomi enn oss. De ble plassert «under overvåking» da lisensene ble tildelt nylig, sier Knut Ove Joa til Rogaland Avis.

– Vipers er vurdert enda et hakk svakere enn Molde. I den gruppen som NHF kaller «under skjerpet overvåking». Jeg fatter ikke at de får lov til å handle inn heltidsproffer slik de gjør, sier en oppgitt Joa til avisen.

Vipers Kristiansand har hentet flere spillere foran den kommende sesongen. Klubben har blant annet sikret seg Byåsens kaptein Marta Tomac og de to cubanske landslagsspillere Yunileidy Rodriguez og Marines Silot.

Sola er et av bare fire lag i GRUNDIG-ligaen som har fått lisens uten anmerkninger foran årets sesong.

– Vi ønsker å hente litt rutine på backplass og i målet, men markedet i Norden er trått. De vi har hatt kontakt med har altfor høye lønnskrav. Det er jo et latterlig system som tillater klubber med svak økonomi å hente heltidsproffer. I mitt hode blir det helt feil, sier treneren.

– I ytterste konsekvens kan det bety at Sola rykker ned fordi vi driver klubben forsvarlig. Slik jeg vurderer det må NHF gjøre noe med lisensmodellen. Nå har det ingen konsekvens for dem som har «skjerpet overvåking»