KRS247.no

Henter værvarsel...

– J…a deilig

Som den sindige sørlending Vilde Jonassen er måtte hun bli bedt om å heve armene i været for fotografen etter intervjuet som ble gjort da kvartfinalen ble sikret. Men som overskriften viser, satt superlativene løst. Og det er til pass etter en vanvittig 2. omgang som sørget for 30-23-seier over København og kvartfinale i EHF-cupen.

– Det er helt fantastisk. Jeg har aldri vært med på sånt før, sier Vilde Jonassen til KRS247 om sin følelse etter kampen foran godt over 1500 engasjerte hjemmepublikummere.

– Det er så god stemning. En ser jo det i 2. omgang, det er akkurat som vi tar opp et gir til. Det gir så god stemning og det løfter oss, det er fantastisk gøy, sier Jonassen.

Tidligere i dag, nærmere bestemt klokken 13:00, spilte Lada sin siste gruppespillkamp mot Issy Paris. Dette var en nøkkelkamp for både laget fra Frankrike og Vipers. Den endte 25-24 til Lada, som gjorde oppgjøret mot København ekstra viktig. Og det var nerver å spore, spesielt hos Vipers-trener Kenneth Gabrielsen.

– Det har vært en tøff dag i dag, jeg måtte ut å løpe når 2. omgang med Lada begynte. Jeg orket ikke å se mer, hadde så vondt i hele kroppen. Jeg har bare håpet hele tiden for det vi har prestert i januar og på trening og alt det der at vi måtte få det ut i kamp. Nå har vi vunnet tre europacup-kamper på rad mot vass motstand, så jeg er superfornøyd. Jeg er kjempeimponert over spillerne mine, sier Gabrielsen.

– Hvorfor vant dere i dag?
– Fordi vi er best, enkelt og greit, og vi vil mest. Vi har en tøff 1. omgang som vi hadde mot Issy borte, men det løsner etter hvert og det er liksom at det er vi som holder København inne i 1. omgang og ikke motsatt. Vi brenner altfor mange klare sjanser og er ikke direkte nok i duellspillet i forsvarsspillet, men det kommer i 2. omgang, forteller treneren.

Vipers fikk en god start på 1. omgang, men utover i omgangen ble det mange tekniske feil og slurv og lagene gikk faktisk til pause med en 11-12-ledelse til København.

Pausepraten må ha virket for etter hvilen tok de rosa raskt kontroll. Katrine Lunde gjorde seg umulig og var en veldig klar kandidat til å bli banens beste etter en kamp hvor hun også noterte seg for et mål. Men banens beste ble til slutt kampens suverene toppscorer, Kari Brattset. Hun synes det er gøy å være en del av et lag som har avansert videre til sluttspillet.

– Det er vanvittig moro, selv om vi sier at serien er viktigst, så er det selvfølgelig en ekstra bonus å spille de kampene ute i Europa. Det er jo veldig morsomt å møte litt annerledes og veldig god motstand, sier Brattset.

– Kan Vipers gå hele veien?
– Jeg tror når vi spiller på vårt beste så kan vi gå hele veien. Jeg synes vi er et veldig godt lag og får vi ut vårt potensiale så kan vi det, sier strekspilleren med ti mål mot København.

Kvartfinalene trekkes tirsdag og kampene skal spilles hjemme og borte med første kamp helgen 3. og 4. mars og andre kamp helgen etter.

Hør mer her.