Annonse

– Det største jeg har opplevd som håndballtrener


Arkivfoto: Pål Lomeland

Vipers Kristiansand vant helt fortjent 31-25 mot seiersvante Larvik i den første semifinalen i sluttspillet. Larvik hadde før dagens kamp bare et tap mot norsk motstand siden 2001.

Kampen ble spilt foran 1581 tilskuere i Aquarama og stillingen ved pause var 15-13 til vertene.

Etter kampen gikk trener i Vipers, Gunnar Pettersen rett i garderoben. Han trengte noen minutter for seg selv, for å fordøye håndballbragden.

– Det er klart at det å beseire Larvik er en fantastisk prestasjon. Men det er ikke bare at vi vinner. Vi vinner med seks mål og brenner da i tillegg to alene med keeper på slutten av kampen, sier en tydelig stolt og rørt Pettersen til KRS247 i garderoben etter kampen. (Saken fortsetter under bildet)

viperslarvik2

I seriesammenheng har ikke Larvik tapt en eneste kamp siden 2001. Siste og eneste tap mot et norsk lag kom i sluttspillet i fjor, da laget tapte 26-30 hjemme mot Tertnes. Derfor var det heller mer et håp en berettiget realisme at Vipers skulle ta hjem seieren i dagens kamp.

– Det viktigste er at vi la bort overdreven respekt. Og så vi hadde en inngang til kampen, der mottoet var å overraske. Målet var å slippe inn mindre enn 30 mål og tape med mindre enn ti. Det ville være en godkjent overraskelse. Når vi leder ved pause og deretter klarer å spille enda bedre i andre omgang. Det er den beste prestasjonen. For da er vi i forsvarerrollen og Larvik må jage. Og det er ikke mange ganger Larvik blir satt i en utfordrerposisjon, sier Pettersen.

– Du har en lang og innholdsrik karriere både som håndball spiller- og trener. Hvordan vil du rangere denne seieren?

– Dette er det største jeg har opplevd som trener. Å bli en av få trenere som har slått Larvik, var faktisk hovedmotivasjonen til at jeg tok trenerjobben i Vipers. Nå har vi hatt to seriekamper mot Larvik og fått så hatten passet i begge to, så troen var ikke all verden før kamp. Men det er desto bedre nå, smiler Pettersen.

En som ikke var fullt så godt fornøyd var Larvik-trener Ole Gustav Gjekstad. Han slaktet egne spilleres prestasjon på parketten i Aquarama.

– Vipers var mye bedre enn oss i dag. De er betraktelig bedre i mål og i alle andre posisjoner på banen. Dette er en fryktelig dårlig kamp av oss, men all honnør til Vipers som spiller en fantastisk god kamp. Vi har forferdelig mye å rette på, for i dag er det ingen som er gode i vårt lag, sier Gjekstad til KRS247.

Toppscorer for Vipers ble Thorey Rosa Stefansdottir med syv mål. Kristine Lunde Borgersen ble kåret til banens beste spiller.

Returmøtet finner sted i Larvik på tirsdag.




Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer