KRS247.no

Henter værvarsel...

– Det største jeg har opplevd som håndballtrener

Vipers Kristiansand vant helt fortjent 31-25 mot seiersvante Larvik i den første semifinalen i sluttspillet. Larvik hadde før dagens kamp bare et tap mot norsk motstand siden 2001.

Kampen ble spilt foran 1581 tilskuere i Aquarama og stillingen ved pause var 15-13 til vertene.

Etter kampen gikk trener i Vipers, Gunnar Pettersen rett i garderoben. Han trengte noen minutter for seg selv, for å fordøye håndballbragden.

– Det er klart at det å beseire Larvik er en fantastisk prestasjon. Men det er ikke bare at vi vinner. Vi vinner med seks mål og brenner da i tillegg to alene med keeper på slutten av kampen, sier en tydelig stolt og rørt Pettersen til KRS247 i garderoben etter kampen. (Saken fortsetter under bildet)

viperslarvik2

I seriesammenheng har ikke Larvik tapt en eneste kamp siden 2001. Siste og eneste tap mot et norsk lag kom i sluttspillet i fjor, da laget tapte 26-30 hjemme mot Tertnes. Derfor var det heller mer et håp en berettiget realisme at Vipers skulle ta hjem seieren i dagens kamp.

– Det viktigste er at vi la bort overdreven respekt. Og så vi hadde en inngang til kampen, der mottoet var å overraske. Målet var å slippe inn mindre enn 30 mål og tape med mindre enn ti. Det ville være en godkjent overraskelse. Når vi leder ved pause og deretter klarer å spille enda bedre i andre omgang. Det er den beste prestasjonen. For da er vi i forsvarerrollen og Larvik må jage. Og det er ikke mange ganger Larvik blir satt i en utfordrerposisjon, sier Pettersen.

– Du har en lang og innholdsrik karriere både som håndball spiller- og trener. Hvordan vil du rangere denne seieren?

– Dette er det største jeg har opplevd som trener. Å bli en av få trenere som har slått Larvik, var faktisk hovedmotivasjonen til at jeg tok trenerjobben i Vipers. Nå har vi hatt to seriekamper mot Larvik og fått så hatten passet i begge to, så troen var ikke all verden før kamp. Men det er desto bedre nå, smiler Pettersen.

En som ikke var fullt så godt fornøyd var Larvik-trener Ole Gustav Gjekstad. Han slaktet egne spilleres prestasjon på parketten i Aquarama.

– Vipers var mye bedre enn oss i dag. De er betraktelig bedre i mål og i alle andre posisjoner på banen. Dette er en fryktelig dårlig kamp av oss, men all honnør til Vipers som spiller en fantastisk god kamp. Vi har forferdelig mye å rette på, for i dag er det ingen som er gode i vårt lag, sier Gjekstad til KRS247.

Toppscorer for Vipers ble Thorey Rosa Stefansdottir med syv mål. Kristine Lunde Borgersen ble kåret til banens beste spiller.

Returmøtet finner sted i Larvik på tirsdag.