KRS247.no

Henter værvarsel...

– Vil tjenestetilbudet i Søgne bestå etter valget?

Vil en lavere eiendomsskatt eller en storkommune få store følger for kvaliteten på tjenestetilbudet i kommunen? Det er det viktigste spørsmålet som stilles i kveldens valgdebatt i Søgne.

Kristiansand har tre ganger så høy eiendomsskatt som Søgne kommune og til tross for nivåforskjellen, står kampen også der om hvor mye denne skatten skal reduseres.

– Vi har hatt en undersøkelse blant våre lesere i forkant av denne debatten og der kom det frem at det var mye aksept for dagens nivå så lenge den finansierer tjenestetilbudet i kommunen. Så det å eventuelt redusere denne, er ikke noe folk egentlig vil siden de vet at eiendomsskatten går til den type finansiering. Likevel er det noe som de ulike partiene har meninger om, sier redaktør i Søgne og Sogndalen budstikke, Roar V. Osmundsen til KRS247.

Han skal lede debatten der partienes ordfører kandidater skal stilles til veggs om de spørsmålene som betyr mest for innbyggerne i kommunen, og kommunereformen blir også et av de store samtaleemnene der misnøyen til Venneslas nei tidligere i uken også vises igjen i Søgne.

– Jeg ledet faktisk en debatt rundt dette spørsmålet i går og de er overrasket over at venndølene tar et sånt standpunkt så tidlig. Vennesla trekker seg jo ut lenge før en egentlig har begynt å se nøyere på hva realiteten er. Et veldig viktig tema vil være om dagens tjenestetilbud vil beholdes også etter kommunesammenslåingen, sier Osmundsen og tror fokuset for debatten er helt feil.

– Det viktigste for folk er om tjenestetilbudet de er vandt med blir værende i nærområdet, ikke hvor rådhuset blir liggende hen. Det er jo ingen som går på rådhuset, kanskje bare en gang i livet, og det er nok lett for politikerne å glemme det. Det er viktigere for folk å vite hvor skolen eller barnehagen er hen, forklarer Roar Osmundsen.

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/221100215″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]