KRS247.no

Henter værvarsel...

– Vi vil stå sterkt i Kristiansand også etter valget

Valgkampen på Sørlandet er i gang, så også for Kristelig Folkeparti i Kristiansand som i går fikk besøk av partileder, Knut Arild Hareide. Partiet hevder seg på offensiven og sikter seg inn på ordførerstolen i flere kommuner i landsdelen, kanskje også i Kristiansand.

Hareide synes valgkamp alltid er like spennende selv om han ikke har så mange store valgkamper bak seg i sentral posisjon. For KRF er Kristiansand, og Vest Agder veldig viktig. Her har de fortsatt solid støtte, og tror de vil gjøre ett minst like godt valg som sist, om ikke bedre. Hareide synes nok det er ekstra stas å være i Kristiansand hvor partiet er i posisjon. Partilederen skryter hemningsløst av den jobben ordførerkandidat i Kristiansand, Jørgen Kristiansen har gjort lokalt.

– Jørgen Kristiansen har gjort en utrolig god jobb her i Kristiansand, noe jeg tror byens befolkning setter stor pris på. Jørgen har vært med på å løfte opp sårbare grupper, ideelt arbeid og frivillighet, og det er alltid fint å få slike tilbakemeldinger om våre folk. Den jobben som Jørgen Kristiansen har gjort betyr enormt mye. Han er en av de mest synlige politikerne her sørpå. Han betyr mye også for oss nasjonalt, men det han har gjort i kommunen betyr at han er en av våre lokalpolitiske største profiler når vi ser hele landet under ett, sier Hareide.

Jørgen Kristiansen setter stor pris på å få så mye skryt, og gode ord fra sjefen sjøl. Om han blir byens nye ordfører vil kun tiden vise. Kristiansen kunne blitt ordfører ved forrige lokalvalg. Arbeiderpartiet tilbød ham ordførerklubba om hans parti ønsket å samarbeide. Den gang valgte partiet som kjent en annen samarbeidskonstellasjon

– Vi var under forrige valg helt klare på at en stemme til KRF var en stemme til et samarbeid med Høyre. Denne fire års perioden har vært en fantastisk god periode, og vi har stolt på hverandre på en helt ny måte. Jeg tror det har vært en god periode for byen hvor vi bla har fått kontroll på kommuneøkonomien, og hvor byens innbyggere mener Kristiansand er den byen som er best på kommunale tjenester. Vi ønsker også de fire neste årene et samarbeid med Høyre. Hvem som skal styre byen de neste årene er det velgerne som bestemmer, og så skal det jo også forhandlinger til, sier Kristiansen.

Han har dog en solid motkandidat i Høyres Harald Furre.

Knut Arild Hareide er sikker på at valg KRF har gjort nasjonalt helt klart viser hvilke verdier som er viktige for partiet. Han tror de har vist viktigheten av å kjempe for asylbarna, at de ikke ønsker å kutt for sårbare grupper, og at de ønsker et samfunn hvor det er plass for alle.

– Her på Sørlandet er søndagsåpne butikker en sak som opptar mange, og vårt parti er der en garantist for å beholde søndagen som en annerledes dag. En dag hvor man har tid til hverandre, og hvor man ikke opplever shopping- og markedspresset som man opplever de andre dagene i uken.

En undersøkelse foretatt av Fædrelandsvennen denne uken viser at det lokalt er et solid flertall for kirkelig vigsel av homofile og lesbiske blant kandidatene til menighetsrådsvalget.

Verken Knut Arild Hareide, eller Jørgen Kristiansen tror dette vil bli en valgkampsak. Hareide mener det dette er en sak for kirken, og ikke politikerne.

– Her tror jeg det er viktig at kirken får styre, og jeg tror det er viktig at politikerne ikke går inn i slike saker, sier partilederen.

Hør hele intervjuet her:

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/218751166″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]