KRS247.no

Henter værvarsel...

– Valgkampen har overrasket stort

Parkeringshuset under Torvet i Kristiansand har blitt en mye større valgkampsak enn det Vidar Udjus så for seg. Den politiske redaktøren mener at andre viktige saker har forsvunnet i dragsuget bak parkeringskjelleren.

– Jeg er mest overrasket over at store, tunge og for mange relevante saker ikke har fått så stor oppmerksomhet i valgkampen. Jeg tenker på plassering av bomstasjoner og hvor høye takstene skal bli. Jeg tenker på kontantstøtte og privatskoler. Alt dette har kommet i bakgrunnen av parkeringskjelleren, sier Udjus til KRS247.

– Er det de grønne partienes og ordskiftenes inntog som har ført til dette?

– Det er én forklaring. Samtidig ser vi at partiene på venstresiden i Kristiansand er små, men har veldig profilerte, markante og dyktige talspersoner som evner å sette ting på dagsorden. Det er også interessant at de ikke makter å skaffe velgere på de samme sakene, sier Udjus.

FrP fremover

At FrP er det eneste av de borgerlige samarbeidspartiene som har vokst fra forrige måling, overrasker Udjus.

– Ja, det gjør det. De har frontet saken med å ikke ta imot flere flyktninger, og det kravet har møtt et sterkt folkelig engasjement om nettopp å legge til rette for å ta imot flere. FrP har tydeligvis mobilisert den delen av befolkningen som ikke vil ta imot flere.

FrP kan fort bli det nest største partiet i koalisjonen med Høyre, KrF og Pensjonistpartiet. Likevel sitter Jørgen Kristiansen sitter trygt som varaordfører, mener Udjus.

– Og Arbeiderpartiet er på defensiven?

– Ja, faktisk. Nå lå de høyt på forrige måling, så denne målingen er kanskje sånn sett en korreksjon. Samtidig ligger de noen få tideler foran Høyre, og jeg tror det vil være det aller viktigste for Arbeiderpartiet – å slå Høyre og bli det største partiet i bystyret.

Venstre overrasker

– At Venstre ser ut til å gjøre et godt valg, er et veldig overraskende trekk i denne målingen. I den store parkeringshussaken har Venstre vært splittet. Det er sjelden en god inngang i en slik sak. Kanskje noen borgerlige velgere som ikke ønsker parkeringskjelleren går til Venstre fra Høyre. Samtidig har Venstre vært veldig offensive i flyktningdebatten, og det kan kanskje telle inn.

Hør intervjuet her.

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/223383453″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]