KRS247.no

Henter værvarsel...

Setter musikk og kultur på dagsorden

I likhet med idretten har også musikk- og kulturpolitikken havnet i bakleksa under årets valgkamp og journalist i Fædrelandsvennen Steinar Vindsland tror det skyldes mangel på de store sakene.

– For fire år siden foreslo bystyret å fjerne turnéstøtten og støtten til Sørf, som arrangerer kveldens debatt. Da den ble fjernet, skapte det mye oppstuss. Mens foran årets valg har det liksom ikke kommet så mange forslag som er så veldig omstridte eller kontroversielle. Og folk flest har problemer med å engasjere seg rundt generell kulturpolitikk, sier Vindsland til KRS247.

Et av de store spørsmålene som vil bli stilt under kveldens debatt er om vi har kommet e et stykke på vei når det gjelder forståelsen Sørf og musikk- og kulturlivets viktighet og rolle i utviklingen av en stadig mer spennende kulturby i Sør. Det tror Vindsland at politikerne har delte meninger om.

– De har forskjellige svar, men det er ikke noe tvil om at det er en helt annen status på kulturpolitikken enn det var for 15-20 år siden. Spesielt striden rundt Quart-festivalen i 2000, der det var veldig motsatte fronter for eller i mot støtte til festivalen, mimrer Steinar Vindsland.

Han tror dagens største tema uten tvil blir Kristiansand teater, gamle Agder teater, og den videre fremtiden der siden bystyret tidligere i år gikk inn for at det ikke skulle rives likevel.

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/222749226″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]