KRS247.no

Henter værvarsel...

Professor: – Harald Furre blir ny ordfører

Til tross for at resultatene fra årets skolevalg viste et historisk godt resultat for Arbeiderpartiet, tror professor i statsvitenskap ved UiA, Dag Ingvar Jacobsen at høyresiden fortsatt vil ha ordføreren i byen.

– Alt ligger an til at det blir Harald Furre som kommer til å bli den neste ordføreren. Men det skal jo selvfølgelig forhandlinger til. At det blir en ordfører fra det du kan si den konservative koalisjonen vi har hatt i dag med Kristelig Folkeparti, Fremskrittspartiet og Høyre, det er helt sikkert. Og at det blir Høyre er nok det beste tipset, sier Jacobsen til KRS247.

Professor i statsvitenskap ved UiA, Dag Invar Jacobsen (Foto: Pressebilde)

Professor i statsvitenskap ved UiA, Dag Invar Jacobsen (Foto: Pressebilde)

Han er overrasket over resultatene fra årets skolevalg som ga en klar seier til Arbeiderpartiet.

– De svingningene vi så i skolevalget denne gangen er ekstreme. Vi har fått noen utslag både med fremgangen til Arbeiderpartiet og tilbakegangen både til Høyre og litt Fremskrittspartiet som er voldsomme. Det som er litt overraskende er at de siste tre valgene har skolevalget vært en god indikator på det reelle kommune- og stortingsvalget. Før dette var det veldig store utslag, sier Jacobsen til KRS247.

Han mener utslagene i skolevalget er så langt i fra meningsmålingene som har vært fremme i media som det er mulig å komme. Derfor tror han årets skolevalg igjen er en svak indikator på hvordan det vil gå.

– Det er ikke tvil om at Arbeiderpartiet kommer til å et bedre valg enn de har gjort tidligere, og at Høyre kommer til å gå tilbake endel i forhold til forrige valg. Men vi må ikke ta disse tallene for bokstavelig, sier professoren.

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/223193902″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]