KRS247.no

Henter værvarsel...

– Jeg synes det er synd, også for Vennesla

Politisk redaktør i Fædrelandsvennen, Vidar Udjus, er ikke overrasket over at Vennesla i dag sa nei til en storkommune. Han er overrasket over at kommunen ikke er med i en videre utredning av saken. Dette øker spekulasjonene, mener han.

Politisk redaktør i Fædrelandsvennen, Vidar Udjus. | Foto: Glenn Th. Faannessen

Politisk redaktør i Fædrelandsvennen, Vidar Udjus. | Foto: Glenn Th. Faannessen

– Jeg synes dette er synd, også for Vennesla. Jeg tenker at Vennesla hører naturlig med i Stor-Kristiansand. Nesten halvparten av befolkningen pendler til Kristiansand og det nye kommunekarter bør i langt større grad reflektere bo- og arbeidsmarkedet, sier Udjus til KRS247.

Han tror Vennesla setter seg i en vanskelig posisjon nå.

– Hvis vi nå får den løsningen flere nå snakker om. Én stor kystkommune med for eksempel Søgne, Songdalen, Kristiansand, Lillesand og Birkenes. Det vil i så fall bli en sterk kommune som kan ta luven fra Vennesla og Iveland i kampen om arbeidsplasser, kvalifisert personell og så videre, sier Udjus.

Samtidig ser han at politikerne har vært i en vanskelig posisjon.

– Folkemeningen i Vennesla virker veldig negativ til storkommunen. Det sier de politikerne jeg har snakket med – de treffer nesten ikke et menneske som vil ha storkommunen.

Udjus trekker paralleller mellom Vennesla og Lillesand, der sistnevntes ordfører og rådmann sa klart ja til storkommunen.

– Vennesla har en åpenbart sterk identitet, men det har Lillesand også. Likevel velger Lillesand en helt annen tilnærming enn det Vennesla gjør, sier Udjus.

Hør intervjuet her.

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/220814293″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]