Annonse

– Jeg synes det er synd, også for Vennesla


Storkommunen står for fall. | Foto: nho.no

Politisk redaktør i Fædrelandsvennen, Vidar Udjus, er ikke overrasket over at Vennesla i dag sa nei til en storkommune. Han er overrasket over at kommunen ikke er med i en videre utredning av saken. Dette øker spekulasjonene, mener han.

Politisk redaktør i Fædrelandsvennen, Vidar Udjus. | Foto: Glenn Th. Faannessen

Politisk redaktør i Fædrelandsvennen, Vidar Udjus. | Foto: Glenn Th. Faannessen

– Jeg synes dette er synd, også for Vennesla. Jeg tenker at Vennesla hører naturlig med i Stor-Kristiansand. Nesten halvparten av befolkningen pendler til Kristiansand og det nye kommunekarter bør i langt større grad reflektere bo- og arbeidsmarkedet, sier Udjus til KRS247.

Han tror Vennesla setter seg i en vanskelig posisjon nå.

– Hvis vi nå får den løsningen flere nå snakker om. Én stor kystkommune med for eksempel Søgne, Songdalen, Kristiansand, Lillesand og Birkenes. Det vil i så fall bli en sterk kommune som kan ta luven fra Vennesla og Iveland i kampen om arbeidsplasser, kvalifisert personell og så videre, sier Udjus.

Samtidig ser han at politikerne har vært i en vanskelig posisjon.

– Folkemeningen i Vennesla virker veldig negativ til storkommunen. Det sier de politikerne jeg har snakket med – de treffer nesten ikke et menneske som vil ha storkommunen.

Udjus trekker paralleller mellom Vennesla og Lillesand, der sistnevntes ordfører og rådmann sa klart ja til storkommunen.

– Vennesla har en åpenbart sterk identitet, men det har Lillesand også. Likevel velger Lillesand en helt annen tilnærming enn det Vennesla gjør, sier Udjus.

Hør intervjuet her.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer