Annonse

– Jeg ønsker meg mer enn tomme løfter


Foto: Alf Otto Fagermo

Et tema som ikke blir viet for mye oppmerksomhet i valgkampen, er idretten. I kveld er det nettopp den som spiller hovedrollen når Kristiansands toppolitikere må vise at de kan mer enn å bare love bedre vilkår for idretten under den idrettspolitiske debatten.

– Vi fikk mange løfter på debatten for fire år siden. Jeg ønsker gjerne å få løfter denne gangen også, men gjerne noen som er mer forpliktende. Sånne som flere partier kan stille seg bak, sånn at det blir en enighet om å kunne skape bedre rammebetingelser for idretten i Kristiansand, sier leder av Idrettsrådet Geir Thorstensen til KRS247.

Han har et inntrykk av at politikerne ser på idretten som et maskineri som alltid vil klare seg samme hva og at de noen ganger kan oppfattes som litt klagende.

– Det er mange politikere som opplever oss sånn. Men i forhold til den mengden med barn og unge som deltar her, så er det lite syting. Og jeg vil heller ikke bruke den beskrivelsen. Vi forteller om behovet og vi tror at idrett er en viktig faktor for å lage en bedre by å vokse opp i for barn og unge og et viktig bidrag til folkehelsen, sier Thorstensen.

– I idretten i Kristiansand er det 30 000 medlemsskap og 10 000 som er med i bedriftsidretten. Det er en forholdsvis stor masse som også skal stemme og jeg tror det er viktig for de politiske partiene å vise at de har fokus på å bygge ut idrettsanlegg, og legge til rette for idrettsaktiviteter, sier han.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer