KRS247.no

Henter værvarsel...

Fylkesvalget er det vanskeligste

Kanskje er tiden kommet for å legge ned fylkeskommunen som administrativ og politisk enhet? Politisk redaktør i Fædrelandsvennen, Vidar Udjus, ser for seg at fylkesnivået legges ned og at det er et mulig neste ledd etter kommunereformen.

– Jeg tror regjeringen har vært veldig i tvil om hvordan de skulle håndtere dette. En del av de som er motstandere av kommunereformen skylder på regjeringen og sier at regjeringen ikke ønsker å gjøre noe med fylkesnivået og da er det vanskelig å gjøre noe med kommunenivået. Jeg tror det skyldes at Høyre og FrP ikke har flertall i Stortinget for å fjerne fylkesnivået. Derfor håper de at kommunereformen er starten på en fylkesreform, sier Udjus til KRS247.

Udjus håper det gjøres noe med fylkesnivået og mener det er for få viktige oppgaver som løses av fylkeskommunene.

– Vi må få en endring på våre fylkeskommunale grenser. Videre må fylkene eller regionene for større og viktigere oppgaver sånn at det kan bli mer dynamikk på det planet.

Hør intervjuet her.

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/223816248″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]