Annonse

– Det blir veldig spennans i Vennesla


Politisk redaktør i Fædrelandsvennen, Vidar Udjus. | Foto: Glenn Th. Faannessen

De Kristnes inntog i Vennesla kan føre til omveltninger i dagens politiske hverdag. Politisk redaktør i Fædrelandsvennen, Vidar Udjus, kommer til å følge kommunevalget i Vennesla med argusøyne.

– Vennesla er jo nærmest KrF-bygda fremfor noen på Sørlandet. I hvert fall som kommune. KrF har ordføreren og er såvidt større enn samarbeidspartiet AP, og det skal små forskyvninger til før KrF mister ordføreren om de fortsetter samarbeidet med AP, forteller Udjus til KRS247.

Derfor skal KrF være oppmerksomme på De Kristne, mener Udjus. Han peker på flere forhold som kan gi de små utslagene som kan velte en stor KrF-tue.

– Det er veldig sterke frikirkelige menigheter i Vennesla som tradisjonelt er sterke Krf-bastioner, men noen her vil kanskje synes at KrF er blitt litt for liberale i flere sammenhenger. Ordfører Torhild Brandsdal er et romslig menneske, og kan falle noen i disse kretsene tungt for brystet.

Udjus tror at noen få prosents velgerflukt fra KrF til De Kristne kan velte samarbeidet mellom KrF og AP.

– Hvis KrF ikke blir større enn AP, kan det hende at AP vil kreve ordførerposisjonen. Da kan KrF velge å søke til høyre for å fortsatt være største posisjonsparti og dermed få beholde ordføreren. Ordførerposisjonen er enormt viktig for partiet KrF nasjonalt, og Vennesla med drøyt 15 000 innbyggere er en viktig kommune for partiet. Knut Arild Hareide kommer til å følge nøye med på det som skjer med KrF på Sørlandet generelt – Vennesla og Kristiansand spesielt.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer